Παρέμεινε σε αρνητική τροχιά το Χ.Α.

Παρέμεινε σε αρνητική τροχιά το Χ.Α.

56" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Aρνητική παρέμεινε η εικόνα της αγοράς και την Παρασκευή. Στη μεγαλύτερη διάρκεια των συναλλαγών ο Γενικός Δείκτης παρέμεινε με αρνητικό πρόσημο, ενώ οι συναλλαγές δεν ξεπέρασαν τα 25 εκατ. ευρώ.

Στη λήξη της συνεδρίασης ο γενικός δείκτης υποχώρησε οριακά σε ποσοστό -0,09% και έκλεισε στις 565,34 μονάδες.

Η ολοκλήρωση των συνεδριάσεων του Αυγούστου την ερχόμενη Τετάρτη πιθανότατα θα ενεργοποιήσει τα ξένα funds να προχωρήσουν σε αναδιάρθρωση των χαρτοφυλακίων τους, καθώς τελειώνει ο όγδοος μήνας του έτους. Στόχος τους είναι να μετριάσουν τον μέσο όρο ζημιών που σημειώνουν στις ελληνικές μετοχές από την αρχή του χρόνου.

Οπως εξηγούν  στελέχη χρηματιστηριακών εταιρειών, η εγχώρια αγορά μετοχών για να αποκτήσει ξανά σφυγμό θα πρέπει αφενός η κυβέρνηση να ολοκληρώσει διάφορες εκκρεμότητες, όπως είναι η στελέχωση του υπερταμείου, η μεταβίβαση του 5% του ΟΤΕ στο ΤΑΙΠΕΔ, η ρύθμιση των «κόκκινων» δανείων και η στελέχωση των διοικήσεων των τεσσάρων μεγάλων τραπεζών. Αφετέρου θα πρέπει να πεισθούν οι αγοραστές ελληνικών κρατικών ομολόγων ότι η πολιτική σταθερότητα στην Ελλάδα θα έχει διάρκεια και θα απομακρύνεται ο κίνδυνος του Grexit, αφού πρώτα επανέλθει η κανονικότητα στη χώρα με την άρση των περιορισμών στην κίνηση κεφαλαίων (capital controls).

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή