Τη Δευτέρα η καταβολή επιδόματος ανεργίας

Τη Δευτέρα η καταβολή επιδόματος ανεργίας

1' 13" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Για τη Δευτέρα 29 Αυγούστου μετατέθηκαν από τον ΟΑΕΔ οι πιστώσεις στους λογαριασμούς χιλιάδων ανέργων που έμειναν χωρίς επίδομα ανεργίας, καθώς παρουσιάστηκε τεχνικό πρόβλημα στο ηλεκτρονικό σύστημα του Οργανισμού. Η τεχνική εμπλοκή σημειώθηκε, σύμφωνα με πληροφορίες, το βράδυ της Πέμπτης. Η διοίκηση του Οργανισμού χαρακτηρίζει το πρόβλημα που παρουσιάστηκε «τεχνικού χαρακτήρα» και με ανακοίνωσή της επισημαίνει ότι όλες οι πιστώσεις της Παρασκευής, που δεν πραγματοποιήθηκαν, θα γίνουν κανονικά τη Δευτέρα.

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, η εμπλοκή σημειώθηκε όταν μια διακοπή ρεύματος μπλόκαρε το ηλεκτρονικό σύστημα του Οργανισμού, με αποτέλεσμα να μην πραγματοποιηθεί η καθιερωμένη μεταφορά δεδομένων προς τις τράπεζες, έτσι ώστε να γίνει η καταβολή των ποσών που αναλογούν στους δικαιούχους. Η συντριπτική πλειονότητα των δικαιούχων που έχασαν τη χθεσινή πίστωση είναι άνεργοι για τους οποίους υπήρξε η έγκριση για χορήγηση επιδόματος ανεργίας, τακτικού ή εποχικού (π.χ. εκπαιδευτικοί), καθώς επίσης και μακροχρόνια άνεργοι. Υπενθυμίζεται ότι οι πάσης φύσεως παροχές που χορηγεί ο ΟΑΕΔ πιστώνονται στους λογαριασμούς των δικαιούχων ανά την επικράτεια τις Παρασκευές μετά τις 6 το απόγευμα. Οσοι δικαιούχοι μάλιστα διαθέτουν κλειδάριθμο έχουν τη δυνατότητα να διαπιστώσουν από το πρωί της ίδιας ημέρας εάν έχει προγραμματιστεί η σχετική πίστωση στον λογαριασμό τους.

Το σύστημα που έχουν καθιερώσει οι τεχνικές υπηρεσίες του Οργανισμού τίθεται σε λειτουργία αργά το βράδυ της προηγούμενης ημέρας. Η διαδικασία ελέγχου όλων των προηγούμενων πιστώσεων και η διαπίστωση νέων συνήθως ολοκληρώνεται κατά τις πρώτες πρωινές ώρες και οι τράπεζες έχουν μία ολόκληρη εργάσιμη ημέρα για να μεταφέρουν τα σχετικά κονδύλια στους δικαιούχους.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή