Κοινωνική πολιτική με τα… διαθέσιμα του ΕΟΠΥΥ από τον Πολάκη

Κοινωνική πολιτική με τα… διαθέσιμα του ΕΟΠΥΥ από τον Πολάκη

1' 32" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Να μεταφέρει τα διαθέσιμά του σε συνεταιριστικές τράπεζες ζητάει ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας κ. Π. Πολάκης από τον ΕΟΠΥΥ, υποστηρίζοντας μάλιστα ότι η κίνηση αυτή θα βοηθήσει τις τοπικές κοινωνίες στο πλαίσιο άσκησης κοινωνικής πολιτικής. Πρόκειται για μια πρωτοφανή παρέμβαση – υπόδειξη, καθώς επί της ουσίας ο πολιτικός προϊστάμενος ενός δημόσιου οργανισμού ζητάει από τη διοίκηση να διαχειριστεί τα διαθέσιμα με βάση τις προτεραιότητες του κ. Πολάκη και όχι με βάση το θεσμικό πλαίσιο που διέπει τη διαχείριση των διαθεσίμων των δημοσίων φορέων. Ο αναπληρωτής υπουργός στην επιστολή του προς τη διοίκηση του ΕΟΠΥΥ επικαλείται την άσκηση κοινωνικής πολιτικής και τα οφέλη για τις τοπικές κοινωνίες και δεν αναφέρεται σε κάποια συγκεκριμένη τράπεζα. Σήμερα λειτουργούν ακόμη 10 συνεταιριστικές τράπεζες, εκ των οποίων μία στα Χανιά, όπου εκλέγεται ο κ. Πολάκης.

Σύμφωνα με τον συντονιστή Κοινωνικών Υποθέσεων της Νέας Δημοκρατίας Νίκο Παναγιωτόπουλο και τον συντονιστή Οικονομικών Υποθέσεων της Νέας Δημοκρατίας Χρήστο Σταϊκούρα, πρόκειται για μια άνευ προηγουμένου προτροπή προς το Δ.Σ. του Οργανισμού αυθαίρετη και άσχετη ως προς την παραγωγή κοινωνικής πολιτικής που περιέργως επικαλείται ο κ. Πολάκης.

Οι δύο βουλευτές με ερώτηση που κατέθεσαν κάνουν λόγο για διάπραξη παράνομης πράξης. Σημειώνουν ότι το θεσμικό πλαίσιο σχετικά με την ανάθεση διαχείρισης διαθεσίμων οργανισμών, όπως ο ΕΟΠΥΥ, σε χρηματοπιστωτικά ιδρύματα είναι σαφές και αυστηρό. Προβλέπει, μεταξύ άλλων, τη λήψη απόφασης μόνον ύστερα από διενέργεια δημόσιου διεθνούς ανοιχτού διαγωνισμού.

Τέλος, οι βουλευτές τον καλούν αντί να ασχολείται με τη μεταφορά των χρηματικών πόρων του οργανισμού σε χρηματοπιστωτικά ιδρύματα της αρεσκείας του, να ασχοληθεί με τα πραγματικά προβλήματα του ΕΟΠΥΥ, οι γιατροί του οποίου πραγματοποιούν, εδώ και ημέρες, επίσχεση εργασίας λόγω μη καταβολής δεδουλευμένων.

«Η άσκηση κοινωνικής πολιτικής διά της μεταφοράς χρηματικών διαθεσίμων του ΕΟΠΥΥ σε συνεταιριστικές τράπεζες της αρεσκείας του δεν είναι παρά μία ακόμη φτηνή δικαιολογία για τα αδιέξοδα της διαχειριστικής του ανεπάρκειας», αναφέρουν οι κ. Παναγιωτόπουλος και Σταϊκούρας.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή