Αποπληθωρισμός για 43ο κατά σειρά μήνα

Αποπληθωρισμός για 43ο κατά σειρά μήνα

1' 2" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Αρνητικός για 43ο μήνα παραμένει ο Δείκτης Τιμών Καταναλωτή, σύμφωνα με τα στοιχεία της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής.

Από τη σύγκριση του Γενικού Δείκτη Τιμών Καταναλωτή (ΓΔΤΚ) του μηνός Σεπτεμβρίου 2016, προς τον αντίστοιχο δείκτη του Σεπτεμβρίου 2015, προκύπτει μείωση 1,0%.

Ο γενικός δείκτης τον Σεπτέμβριο 2016 σε σύγκριση με τον Αύγουστο 2016 παρουσίασε αύξηση 1,8%, έναντι αύξησης επίσης 1,8%, που σημειώθηκε κατά την αντίστοιχη σύγκριση του προηγούμενου έτους.

Ο μέσος δείκτης του δωδεκαμήνου Οκτωβρίου 2015 – Σεπτεμβρίου 2016 σε σύγκριση προς τον ίδιο δείκτη του δωδεκαμήνου Οκτωβρίου 2014 – Σεπτεμβρίου 2015 παρουσίασε μείωση 0,9%, έναντι μείωσης 2,0% που σημειώθηκε κατά το αντίστοιχο προηγούμενο δωδεκάμηνο.

Η αύξηση του Γενικού Δείκτη Τιμών Καταναλωτή κατά 1,8% τον μήνα Σεπτέμβριο 2016 σε σύγκριση με τον αντίστοιχο δείκτη του Αυγούστου 2016 προήλθε κυρίως από τις ακόλουθες μεταβολές των δεικτών:

• Κατά 43,2% της ομάδας «ένδυση και υπόδηση», λόγω επαναφοράς των τιμών στα επίπεδα πριν από τις θερινές εκπτώσεις.

• Κατά 0,8% της ομάδας «διαρκή αγαθά – είδη νοικοκυριού και υπηρεσίες», λόγω επαναφοράς κυρίως των τιμών στα επίπεδα πριν από τις θερινές εκπτώσεις. Μέρος της αύξησης αυτής αντισταθμίστηκε από τη μείωση των τιμών στα είδη άμεσης κατανάλωσης νοικοκυριού.

• Κατά 0,2% της ομάδας «ξενοδοχεία – καφέ – εστιατόρια», λόγω αύξησης κυρίως των τιμών στα ξενοδοχεία.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή