ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Αλεξιάδης: Προστασία ακινήτων από πλειστηριασμούς για χρέη προς το δημόσιο

alexiadis-prostasia-akiniton-apo-pleistiriasmoys-gia-chrei-pros-to-dimosio-2155526

Δεν θα βγαίνουν σε πλειστηριασμό, ακίνητα αξίας έως 300.000 ευρώ για οφειλές προς το Δημόσιο, σύμφωνα με το νέο πλαίσιο που προωθείται, δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Τρ. Αλεξιάδης σε συνέντευξή σε ραδιοφωνικό σταθμό.

Τόνισε, μεταξύ άλλων, πως «δεν είναι δυνατόν να γίνονται κινητοποιήσεις για ιδιοκτήτες που έχουν 4-5 ακίνητα και οι οφειλές τους προς το Δημόσιο φτάνουν το 1,5 εκατ. ευρώ» και συμπλήρωσε πως «εάν θέλουν κάποιοι να προστατεύουν τους μεγαλοοφειλέτες, για οφειλές που προήλθαν από φοροδιαφυγή ή λαθρεμπόριο, να μας το πούν. Ο φανατισμός δεν τους αφήνει να δουν την πραγματικότητα».

Είπε ακόμη ότι «μέσα σε αυτά τα υπέρογκα χρέη, υπάρχει ΦΠΑ που δεν έχει αποδοθεί και έχει κλαπεί από το Δημόσιο, υπάρχει φόρος μισθωτών υπηρεσιών που έχει παρακρατηθεί και δεν έχει αποδοθεί, υπάρχουν εισφορές που δεν έχουν καταβληθεί στα ασφαλιστικά Ταμεία. Αν θέλουν κάποιοι, στις κινηματικές δράσεις, να αθροίσουν και αυτούς εδώ, μάλλον έχουμε χάσει τη μπάλα με την υπεράσπιση των δικαιωμάτων».

Υπογράμμισε πάντως, ότι ούτως ή άλλως, το Δημόσιο δεν ενεργοποιεί πλειστηριασμούς για πρώτες κατοικίες, σε σχέση με οφειλές προς το ίδιο. Ωστόσο, όταν αυτές οι διαδικασίες ενεργοποιούνται από άλλο φορέα ή Τράπεζα, η Εφορία πρέπει αναγκαστικά να ακολουθήσει, γιατί αλλιώς νομικά χάνει δικαιώματα σε κάθε τέτοια υπόθεση.

Υποστήριξε πως «δεν μιλάμε για 15.000 ευρώ ή 50.000 ευρώ, μιλάμε για 1,5 εκατ. ευρώ» και διερωτήθηκε: «Ας είμαστε ειλικρινείς, προστατεύουμε μεγαλοοφειλέτες για φοροδιαφυγή ή λαθρεμπόριο, ή όχι;».