ΣΕΒ: Προϋπόθεση για επενδύσεις και ανάπτυξη μια ευέλικτη αγορά εργασίας

ΣΕΒ: Προϋπόθεση για επενδύσεις και ανάπτυξη μια ευέλικτη αγορά εργασίας

1' 29" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σαφή θέση τόσο απέναντι στις κινήσεις της ΓΣΕΕ όσο και της ίδιας της κυβέρνησης για επιστροφή του ρυθμιστικού πλαισίου των εργασιακών σχέσεων στην προ μνημονίου περίοδο λαμβάνει ο ΣΕΒ. Στο εβδομαδιαίο δελτίο του Συνδέσμου για την ελληνική οικονομία, σημειώνεται ότι τόσο στις υπόλοιπες ευρωπαϊκές χώρες που βρέθηκαν σε καθεστώς μνημονίου όσο και στις υπόλοιπες δρομολογήθηκε η απελευθέρωση του ρυθμιστικού πλαισίου για τις εργασιακές σχέσεις.

«Τέσσερεις άλλες χώρες βρέθηκαν σε παρόμοιες συνθήκες με εμάς, μπήκαν σε Πρόγραμμα μετά από εμάς και ήδη έχουν απαλλαγεί από τα Μνημόνια και σταθερά επανέρχονται στην κανονικότητα. Στις χώρες αυτές, παρά τις αντιπαραθέσεις και τους πολιτικούς αγώνες, οι πολιτικές δυνάμεις, οι κοινωνικοί εταίροι, βρήκαν κάποιο στοιχειώδες επίπεδο συνεννόησης και κατάφεραν να αλλάξουν την πορεία της οικονομίας τους και να τη θέσουν σε υγιείς βάσεις» σημειώνεται στο Δελτίο του ΣΕΒ και προστίθεται: «Στις άλλες προοδευμένες οικονομίες της Ευρώπης, η απελευθέρωση του ρυθμιστικού περιβάλλοντος της αγοράς εργασίας είχε ήδη πραγματοποιηθεί, πολύ πριν την ελληνική κρίση χρέους και τη διάσωση της χώρας με κεφάλαια των Ευρωπαίων εταίρων μας και του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ) το 2010».

Ενώ ο ΣΕΒ επικρίνει τη ΓΣΕΕ για τη στάση της, πλην όμως αναγνωρίζει το δικαίωμά της να προσφύγει στο Στρασβούργο προς ακρόαση ενώπιον της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Κοινωνικών Δικαιωμάτων. Αντιθέτως, στηλιτεύει τη στάση του Υπουργού Εργασίας στο ζήτημα: «Φτάσαμε στο σημείο, ο Υπουργός Εργασίας, να ζητά με το ίδιο του το στόμα την καταδίκη της χώρας του, ώστε να εμφανισθεί ως υπέρμαχος των δικαιωμάτων των εργαζομένων. Όντως, μία τέτοια προσέγγιση υπογραμμίζει με τον κατηγορηματικότερο τρόπο το έλλειμμα αξιοπιστίας της χώρας μας. Δεν είναι λοιπόν, παράξενο γιατί η χώρα μας αντιμετωπίζεται με δυσπιστία στη διεθνή κοινότητα. Και χωρίς την αξιοπιστία αυτή όχι μόνο δεν θα μπορέσουμε να έχουμε προσέλκυση νέων επενδύσεων, αλλά θα διώξουμε από την Ελλάδα και όσους ακόμη μπορούν να φύγουν». 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή