Εννιά μέρες για να «τα βρουν» κυβέρνηση και δανειστές

Εννιά μέρες για να «τα βρουν» κυβέρνηση και δανειστές

1' 1" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ολοκληρώθηκε η πρώτη σύσκεψη μεταξύ των εκπροσώπων της κυβέρνησης και της τρόικας με τον υπουργό Ενέργειας κ. Γιώργο Σταθάκη, να αναφέρει ότι τέθηκε το χρονοδιάγραμμα και πως με λίγη καλή θέληση και από τις δύο πλευρές θα μπορούσε να επιτευχθεί συμφωνία εντός χρονοδιαγράμματος.

Σύμφωνα με τον κ. Σταθάκη, οι επικεφαλής της τρόικας θα παραμείνουν στην Αθήνα για εννέα ημέρες και ο στόχος είναι να έχει επιτευχθεί σημαντική πρόοδος έως το Euroworking Group που συνεδριάζει στις 28 Νοεμβρίου. Εκτίμησε δε ότι το πρόγραμμα είναι πιεστικό αλλά και ρεαλιστικό ταυτόχρονα. Ο υπουργός σημείωσε ότι στη σημερινή πρώτη συνάντηση η συζήτηση δεν εισήλθε στην ουσία της διαπραγμάτευσης αλλά στον προσδιορισμό του γενικότερου χρονοδιαγράμματος. Να σημειωθεί ότι ο κ. Σταθάκης θα συνεχίσει να συμμετέχει στις διαπραγματεύσεις παρά το γεγονός ότι άλλαξε υπουργείο μετά τον ανασχηματισμό.

Επαφές Τσακαλώτου

Οσον αφορά τις επαφές του υπουργού Οικονομικών, Ευκλείδη Τσακαλώτου το απόγευμα με τους επικεφαλής των θεσμών και θέμα την Ελληνική Εταιρεία Συμμετοχών και Περιουσίας, σύμφωνα με πηγές του υπουργείου, συζητήθηκε η πρόοδος που έχει σημειωθεί ως προς τα θέματα της διαμόρφωσης του εσωτερικού κανονισμού λειτουργίας της εταιρείας, καθώς και της διαδικασίας σύστασης και στελέχωσης του ΔΣ της εταιρείας. Στόχος, όπως τονίζεται, βάσει των συμφωνηθέντων, να έχουν κλείσει μέχρι το τέλος του έτους.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή