Μοσκοβισί: «Το τρέχον πρόγραμμα θέλουμε να ολοκληρωθεί και να είναι το τελευταίο»

Μοσκοβισί: «Το τρέχον πρόγραμμα θέλουμε να ολοκληρωθεί και να είναι το τελευταίο»

1' 48" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Χρειαζόμαστε μια συνολική συμφωνία συμπεριλαμβανομένων των μεταρρυθμίσεων, της αξιολόγησης και της διευθέτησης του χρέους ως το τέλος του έτους» δήλωσε ο κοινοτικός επίτροπος, κ. Π. Μοσκοβισί. Μετά τη συνάντηση που είχε με τον υπουργό Οικονομίας, κ. Δ. Παπαδημητρίου, κληθείς να σχολιάσει το ενδεχόμενο να ζητηθούν νέα μέτρα από την Ελλάδα, ο κ. Μοσκοβισί αρκέστηκε να απαντήσει πως «χρειαζόμαστε το ΔΝΤ στο πρόγραμμα και οι θεσμοί εργάζονται από κοινού με την ελληνική κυβέρνηση σε πολύ καλό πνεύμα. Δεν μπορώ να κάνω κάποιο σχόλιο σαν να μιλάμε για  διαιρεμένους Θεσμούς. Οι Θεσμοί εργάζονται όλοι μαζί και από κοινού με την ελληνική κυβέρνηση και αυτό το συζήτησα με τον Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα και τον υπουργό Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτο».

Παράλληλα, υποστήριξε ότι είναι σημαντικό να επιτευχθεί τεχνική συμφωνία (staff level agreement) πριν από το Eurogroup της 5ης Δεκεμβρίου και όπως είπε, δεν είμαστε μακριά από κάτι τέτοιο, είναι εφικτό και μπορεί να γίνει. Επίσης, είναι σημαντικό το ΔΝΤ να συμμετέχει στο ελληνικό πρόγραμμα. Ανέφερε, δε, ότι το τρέχον πρόγραμμα θέλουμε να ολοκληρωθεί και να είναι το τελευταίο και ότι δεν θέλει να υπάρξει τέταρτο πρόγραμμα.

Επίσης, ο ίδιος επισήμανε την ανάγκη να ολοκληρωθούν οι μεταρρυθμίσεις κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στο συνέδριο του Ελληνοαμερικανικού Επιμελητηρίου «Η Ωρα της Ελληνικής Οικονομίας». Όπως δήλωσε ο κ. Μοσκοβισί, η Ελλάδα θα πρέπει να συνεχίσει και να ολοκληρώσει το δρόμο των μεταρρυθμίσεων και να μην υπάρξει επιστροφή σε μη βιώσιμες πολιτικές και πρακτικές της προ κρίσης εποχής.

Ιδιαίτερη αναφορά έκανε στην εφαρμογή του Κοινωνικού Εισοδήματος Αλληλεγγύης (ΚΕΑ) και την βελτίωση των οικογενειακών και κοινωνικών επιδομάτων,  ενώ υποστήριξε ότι θα πρέπει να γίνουν αλλαγές στην εργατική νομοθεσία ώστε να διασφαλίζεται η δημιουργία θέσεων εργασίας. Παράλληλα έκανε λόγο για την ανάγκη να υπάρχει «σταθερή οικονομική διακυβέρνηση και αποτελεσματική υλοποίηση των μεταρρυθμίσεων», ώστε να εξασφαλιστεί  η ανάκαμψη και η ευημερία στην Ελλάδα μακροπρόθεσμα.

Ο κ. Μοσκοβισί υποστήριξε επίσης ότι είναι τέσσερα τα στοιχεία που είναι βασικά για την εξασφάλιση της ευημερίας. Αυτά είναι η οικονομική ανάπτυξη χωρίς αποκλεισμούς,  η συνεισφορά όλων (με αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής και τη διασφάλιση της δίκαιης κατανομής των βαρών),  η κυριότητα του προγράμματος από ολόκληρο το πολιτικό φάσμα, αλλά και  η ενεργός συμμετοχή στο ευρωπαϊκό μέλλον.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή