ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΕΤΕΠ: 1 δις. ρευστότητα προς τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις

etep-1-dis-reystotita-pros-tis-mikromesaies-epicheiriseis-2166986

Υπεγράφη σήμερα στην Αθήνα η σύμβαση για τη στήριξη των ελληνικών μικρομεσαίων επιχειρήσεων, συνολικού ύψους 1 δισ. ευρώ, μεταξύ της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων (ΕΤΕπ) και των τεσσάρων συστημικών τραπεζών.

Τα κεφάλαια θα αξιοποιηθούν από τις εγχώριες τράπεζες για τη χορήγηση δανείων προς μικρομεσαίες επιχειρήσεις και επιχειρήσεις μεσαίας κεφαλαιοποίησης, οι οποίες δραστηριοποιούνται στους τομείς της γεωργίας, του τουρισμού, της μεταποίησης και των υπηρεσιών.

Ο πρόεδρος της ΕΤΕπ, Βέρνερ Χόγιερ, κατά τη διάρκεια της ειδικής εκδήλωσης, εξέφρασε την ικανοποίηση του για την εξέλιξη και επισήμανε ότι η σημερινή συμφωνία σηματοδοτεί τη συνέχιση της μακροχρόνιας συνεργασίας των εμπλεκόμενων πλευρών για τη στήριξη της πραγματικής οικονομίας.

Ήδη υπογράφηκαν οι πρώτες συμβάσεις, συνολικού ύψους 400 εκατ. ευρώ, οι οποίες κατανεμήθηκαν ισόποσα στις τέσσερις τράπεζες, όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

«Οι δανειακές συμβάσεις είναι ιδιαίτερα σημαντικές, διότι στηρίζουν μία από τις κορυφαίες προτεραιότητες της ΕΤΕπ, την εξασφάλιση δηλαδή, της καλύτερης πρόσβασης σε χρηματοδότηση για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, οι οποίες αποτελούν τη ραχοκοκαλιά της οικονομίας», ανέφερε ο επικεφαλής της ΕΤΕπ.