Διακοπές στην Ελλάδα επιλέγουν οι Αυστριακοί

Διακοπές στην Ελλάδα επιλέγουν οι Αυστριακοί

1' 17" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Την πρώτη θέση στις προτιμήσεις των Αυστριακών τουριστών που κλείνουν τις διακοπές τους για τη φετινή σεζόν μέσω της Tui Αυστρίας καταλαμβάνει η Ελλάδα, σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία των κρατήσεων από τον τρέχοντα μήνα. Σύμφωνα με τα στοιχεία, η εταιρεία καταγράφει αύξηση κατά 30% σε σχέση με πέρυσι στο σύνολο των κρατήσεων για καλοκαιρινές διακοπές στις ξένες αγορές.

Η Ελλάδα βρίσκεται στην κορυφή της λίστας με τις περισσότερες μέχρι στιγμής κρατήσεις μεταξύ των κορυφαίων προορισμών μεσαίων αποστάσεων και ακολουθούν η Ισπανία, η Ιταλία, η Κροατία και η Αίγυπτος. Στην άλλη λίστα με τους κορυφαίους μακρινούς προορισμούς την πρώτη θέση κατέλαβαν οι ΗΠΑ και ακολουθούν η Καραϊβική, η Ταϊλάνδη, ο Καναδάς και το Μεξικό. Ιδιαίτερα κερδισμένοι προορισμοί από τις μέχρι στιγμής κρατήσεις είναι η Κρήτη, η Κέρκυρα και η Ρόδος.

Ο Τουριστικός Οργανισμός αύξησε πρόσφατα εκ νέου τη χωρητικότητα των πτήσεων από τη Βιέννη προς 4 μεγάλα ελληνικά νησιά. Επίσης, η προσφορά των ξενοδοχείων για την προσεχή σεζόν έχει, μεταξύ άλλων, διευρυνθεί σε Κρήτη, Ρόδο και Κω. Ενα από τα βασικά χαρακτηριστικά της αγοράς με βάση την εικόνα της Tui είναι ότι, σε αντίθεση με τα προηγούμενα χρόνια, φέτος οι Αυστριακοί κλείνουν τις διακοπές τους νωρίτερα. Μέχρι στιγμής έχει πωληθεί ήδη το 18% των ευρωπαϊκών προγραμμάτων έναντι 12% την αντίστοιχη περίοδο του 2016. Παράλληλα, τα στοιχεία δείχνουν ότι ο διαθέσιμος προϋπολογισμός των διακοπών για τους Αυστριακούς κατά τη φετινή θερινή σεζόν θα είναι αυξημένος κατά 4% σε σχέση με το καλοκαίρι του 2016, παρά το γεγονός ότι οι τιμές των πακέτων καταγράφουν μέση πτώση της τάξης του 1%.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή