Συνεργασία CMEC-ΔΕΗ στη Φλώρινα

Συνεργασία CMEC-ΔΕΗ στη Φλώρινα

53" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η συνεργασία της CMEC με τη ΔΕΗ επικεντρώνεται στον λιγνιτικό σταθμό της Μελίτης Φλώρινας. Προβλέπεται η σύσταση κοινής εταιρείας στην οποία η ΔΕΗ θα εισφέρει την υφιστάμενη μονάδα ισχύος 330 μεγαβάτ, την υποδομή και την άδεια για την κατασκευή δεύτερης μονάδας, καθώς και τις συμμετοχές σε λιγνιτωρυχεία της περιοχής. Αντίστοιχα οι ιδιώτες μέτοχοι των λιγνιτωρυχείων θα εισφέρουν τα κοιτάσματα που ελέγχουν, ενώ η κινεζική πλευρά θα εισφέρει τα απαιτούμενα κεφάλαια για την κατασκευή δεύτερης μονάδας. Η συμμετοχή κάθε πλευράς θα αποτιμηθεί από ανεξάρτητο εκτιμητή και ανάλογα θα καθοριστούν τα ποσοστά συμμετοχής στη νέα εταιρεία.

Η επένδυση για την κατασκευή της δεύτερης μονάδας, ισχύος 450 μεγαβάτ, υπολογίζεται σε 750 εκατ. ευρώ, ενώ αν υπολογισθούν και οι απαιτούμενες επενδύσεις για την ανάπτυξη των ορυχείων ξεπερνά το 1 δισ. Πλεονεκτήματα της νέας μονάδας θα είναι ο υψηλός βαθμός απόδοσης (41,5%) και η υψηλή ποιότητα του λιγνίτη της περιοχής. Σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα, η εταιρεία μπορεί να συσταθεί το 2017 ενώ η κατασκευαστική περίοδος απαιτεί 4-5 χρόνια. Η CMEC, θυγατρική του ομίλου Sinomach, αποτελεί έναν όμιλο με πολυσχιδή δραστηριότητα (κατασκευές, μεταφορές, logistics κ.λπ.).

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή