Aποκλιμάκωση των αποδόσεων των κρατικών ομολόγων

Aποκλιμάκωση των αποδόσεων των κρατικών ομολόγων

42" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Aποκλιμάκωση των αποδόσεων των κρατικών ομολόγων σημειώνεται από το ξεκίνημα της τελευταίας συνεδρίασης της πρώτης εβδομάδας του Απριλίου.

Οι θετικές ενδείξεις που διαγράφονται στο σημερινό Eurogroup  για να ορισθεί η ημερομηνία της επιστροφής των τεχνικών κλιμακίων στην Αθήνα για μετά το Πάσχα, οδηγεί σε επιλεκτική τοποθέτηση διαχειριστών στα κρατικά ομόλογα.

Ειδικότερα το ετήσιο κρατικό ομόλογο εμφανίζει απόδοση 7,23% από 8,50% στη χθεσινή συνεδρίαση. Το 2ετές κρατικό ομόλογο σημειώνει απόδοση στο 7,34% από 7,65% στη συνεδρίαση της περασμένης Πέμπτης και το 10ετές κρατικό ομόλογο έχει απόδοση 6,94% έναντι απόδοσης 7,00% στη προηγούμενη συνεδρίαση. Το spread του 10ετούς κρατικού ομολόγου κυμαίνεται στις 669 μονάδες βάσης σημειώνοντας πτώση 5 μονάδων βάσης σε σύγκριση με τη χθεσινή συνεδρίαση.

Στις αποδόσεις των  υπολοίπων 10ετών ευρωομολόγων καταγράφεται η εξής εξής εικόνα: Ιταλία 2,26%, Γαλλία 0,89%, Ισπανία 1,60%, Πορτογαλία 3,88% Ιρλανδία 0,90%, Κύπρος 3,21% και Γερμανία 0,25%.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή