«Εξοδος από την κρίση μόνο με προσήλωση στις μεταρρυθμίσεις»

«Εξοδος από την κρίση μόνο με προσήλωση στις μεταρρυθμίσεις»

1' 34" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στην ανάγκη να δοθεί λύση στο ζήτημα του ελληνικού χρέους αναφέρθηκε ο πρώην υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας Χανς Εϊχελ, μιλώντας σε εκδήλωση που διοργάνωσε η Eurobank. «Ολες οι χώρες του ευρώ, και κυρίως η Γερμανία, θα πρέπει να βοηθήσουν την Ελλάδα να υπερβεί τα οικονομικά της προβλήματα», σημείωσε ο κ. Εϊχελ.

Προσφωνώντας τον κ. Eϊχελ, ο διευθύνων σύμβουλος της Eurobank Φωκίων Καραβίας επισήμανε τη συμβολή του στη συμμετοχή της Ελλάδας στο ενιαίο ευρωπαϊκό νόμισμα, ενώ υπογράμμισε ότι «η σταθερή προσήλωση στη μεταρρυθμιστική προσπάθεια αποδείχθηκε πως είναι ο δρόμος της επιτυχίας για τα κράτη, αλλά απαιτεί μακροπρόθεσμη οπτική, πολιτικές συναινέσεις και πολιτικούς που να αναλαμβάνουν το κόστος των ορθών επιλογών. Η Ελλάδα, μέσα από την οδυνηρή εμπειρία της κρίσης, και με μεγάλο κοινωνικό κόστος, έχει καταλήξει στις αποφάσεις εκείνες που διασφαλίζουν την παραμονή της στο ενιαίο νόμισμα και στην πρώτη ταχύτητα της Ευρώπης».

Στην ομιλία του, ο κ. Εϊχελ τοποθετήθηκε υπέρ μιας περισσότερο υπεύθυνης στάσης της γερμανικής κυβέρνησης απέναντι στην Ελλάδα, όσον αφορά το θέμα της κρίσης του χρέους, και σημείωσε ότι «η Ευρώπη θα πρέπει ενόψει των εξελίξεων στη γύρω περιοχή να συγκεντρώσει τις δυνάμεις της. Η ίδρυση του ευρωπαϊκού θεσμού πριν από ακριβώς 60 χρόνια στη Ρώμη αποτέλεσε σύμβολο αλληλεγγύης και ενός νέου τρόπου σκέψης των Ευρωπαίων. Αυτή η θετική σκέψη θα πρέπει να ενεργοποιηθεί και σήμερα για να ενδυναμωθεί η συνοχή της Ευρώπης ενάντια σε κάθε είδους εθνικισμό. Η Ελλάδα θα πρέπει να συνεχίσει να ακολουθεί τον δρόμο των απαραίτητων μεταρρυθμίσεων, όμως από την άλλη θα πρέπει οι υπόλοιπες χώρες να δώσουν τη δυνατότητα στην Ελλάδα για κάτι τέτοιο και να δείξουν υπομονή». Την εκδήλωση παρακολούθησε ο πρεσβευτής της Γερμανίας στην Αθήνα Πίτερ Σκουφ, ενώ εκπροσωπήθηκαν από τους προέδρους τους οι θεσμικοί φορείς της ελληνικής επιχειρηματικής κοινότητας. Εκτός από τον κ. Νικόλαο Καραμούζη, πρόεδρο της ΕΕΤ και πρόεδρο της Eurobank, παρόντες ήταν ο πρόεδρος του ΣΕΒ Θεόδωρος Φέσσας και ο πρόεδρος του ΣΕΤΕ Ανδρέας Ανδρεάδης.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή