EBRD: Ανάπτυξη 2% για την ελληνική οικονομία το 2017

EBRD: Ανάπτυξη 2% για την ελληνική οικονομία το 2017

58" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η Ελλάδα θα καταγράψει ρυθμό ανάπτυξης της τάξεως του 2% προβλέπει για το 2017 η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Ανασυγκρότησης και Ανάπτυξης (EBRD), ενώ για το 2018 εκτιμά ότι η αύξηση του ΑΕΠ θα διαμορφωθεί στο 2,2%.

Η EBRD αποδίδει την επαναφορά της ελληνικής οικονομίας σε αναπτυξιακούς ρυθμούς, αφενός στην πρόοδο των μεταρρυθμίσεων και αφετέρου, στη σταδιακή αποκατάσταση της επιχειρηματικής εμπιστοσύνης.

Παράλληλα, στην εξαμηνιαία έκθεσή της για την οικονομική ανάπτυξη στις 36 χώρες που δραστηριοποιείται -μεταξύ των οποίων και η Ελλάδα- αναφέρεται ότι η ανάπτυξη θα κυμανθεί σε μέτρια επίπεδα, καθώς η πορεία της Τουρκίας περιορίζει τα οφέλη από τη σταθεροποίηση στις τιμές των εμπορευμάτων.

«Καθώς οι τιμές πετρελαίου σταθεροποιούνται σε επίπεδα, αρκετά πάνω από τα αντίστοιχα του α’ εξαμήνου του 2016, η ανάπτυξη αναμένεται να αυξηθεί σταδιακά», αναφέρει μεταξύ άλλων.

«Η προοπτική για την Τουρκία και τη Νότια-Ανατολική Μεσόγειο έχει αποδυναμωθεί, αποτυπώνοντας εν μέρει τις γεωπολιτικές εντάσεις και την επακόλουθη μείωση στις τουριστικές εισπράξεις και επενδύσεις» προσθέτει, παράλληλα.

Κατά την EBRD, ο ρυθμός ανάπτυξης στις 36 χώρες – μέλη θα διαμορφωθεί στο 2,4% το 2017 και στο 2,8% το 2018. Σημειώνεται ότι η πρότερη εκτίμηση για το 2017 ανερχόταν στο 2,5% του ΑΕΠ. 

(Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ)

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή