ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Γ. Περιστέρης: Οι επενδύσεις η μόνη λύση για την ελληνική οικονομία

Γ. Περιστέρης: Οι επενδύσεις η μόνη λύση για την ελληνική οικονομία

Να επιδείξουν «νέο επενδυτικό πατριωτισμό» με πρωταρχικό στόχο την καταπολέμηση της ανεργίας, κάλεσε τις ελληνικές εταιρείες, ο δ/νων σύμβουλος του ομίλου ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ, Γιώργος Περιστέρης, σε παρέμβασή του στο 1ο Συνέδριο Υποδομών και Μεταφορών για τις Προοπτικές Ανάπτυξης.

Ο κ. Περιστέρης επισήμανε πως ο μόνος τρόπος να ενισχυθεί η ελληνική οικονομία είναι μέσω επενδύσεων στις υποδομές, ενώ χαρακτήρισε καθοριστικές για την ανταγωνιστικότητα και την γεωστρατηγική θέση της χώρας, τις ενεργειακές υποδομές.

«Πρωταγωνιστές στις νέες μεγάλες επενδύσεις υποδομών είναι οι μεγάλες ελληνικές επιχειρήσεις», σημείωσε με αφορμή την επένδυση στο Καστέλι και συμπλήρωσε πως το «μόνο που ζητούν είναι ισότιμη αντιμετώπιση.Όσες είναι σήμερα ζωντανές έχουν άλλωστε επιδείξει απίστευτη αντοχή».

Επικαλώντας πρόσφατη μελέτη της PWC (Μάρτιος 2017), ο επικεφαλής του ομίλου τόνισε ότι τα 69 έργα υποδομών, που βρίσκονται σε εξέλιξη ή σχεδιασμό αφορούν επενδυτική δαπάνη 21 δισ. ευρώ. «Από τα 21 δισ. ευρώ δυνητικές επενδύσεις σε υποδομές μέχρι το 2022, το 42% αφορά την ενέργεια», σχολίασε χαρακτηριστικά.

Οι επενδύσεις αυτές προβλέπεται να προχωρήσουν κυρίως με ιδιωτική χρηματοδότηση μια που το πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων, είναι σε απαράδεκτα χαμηλά επίπεδα για μια χώρα σε ύφεση και δυστυχώς δεν προβλέπεται να αυξηθεί.