ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Μπούμπουρας: «Να νομοθετηθεί το πρόγραμμα επενδύσεων στην Ελλάδα από την διασπορά»

Μπούμπουρας: «Να νομοθετηθεί το πρόγραμμα επενδύσεων στην Ελλάδα από την διασπορά»

Για τις προοπτικές της ελληνικής οικονομίας μίλησαν ο Υπουργός Οικονομικών της Ελλάδος Ευκλείδης Τσακαλώτος, ο Διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος Γιάννης Στουρνάρας, ο Declan Costello και ο Nicola Giammarioli από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, ο Benoit Coeure από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και άλλοι διακεκριμένοι διεθνείς και έλληνες ομιλητές. Εκ μέρους της ελληνικής διασποράς, μίλησε ο κ. Παντελής Β. Μπούμπουρας, Πρόεδρος της κατασκευαστικής εταιρείας Gefest-Group στην Οδησσό της Ουκρανίας.

Ο κ. Μπούμπουρας πρότεινε την κατάρτιση αυτόνομου, ειδικού προγράμματος για την προσέλκυση επενδύσεων των Ελλήνων του εξωτερικού. «Στα μνημόνια που καταρτίζονται για την πατρίδα μου, έχει αγνοηθεί ο δυναμισμός της ομογένειας», τόνισε ο κ. Μπούμπουρας, ζητώντας και την τεχνική υποστήριξη των θεσμών για να διατυπωθεί και να νομοθετηθεί το πρόγραμμα επενδύσεων στην Ελλάδα από την διασπορά. Ένα πρόγραμμα που θα υιοθετεί κίνητρα που προβλέπονται στην παγκόσμια αγορά προσέλκυσης επενδύσεων, και όχι σε επιδοτήσεις, όπως διευκρίνισε.

Ο Πρόεδρος της Gefest-Group χαρακτήρισε τον τουρισμό, ως κινητήρια δύναμη της ελληνικής οικονομίας και επεσήμανε ότι η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων δεν εγκρίνει τα χαμηλότοκα δάνεια που παρέχει για ανέγερση νέων τουριστικών μονάδων στην Ελλάδα. «Σχετική έκθεση της Τράπεζας της Ελλάδας, αναφέρει ότι στην Ελλάδα χρειάζονται επενδύσεις τουλάχιστον 5 δις. €, για να ανταποκριθεί στην ζήτηση νέων καταλυμάτων», σημείωσε εισηγούμενος την έγκριση χαμηλότοκων δανείων από την ΕΤΕ, για ανέγερση υποδομών στον τομέα του τουρισμού.