«Πόλεμος τιμών» μεταξύ Vodafone και British Telecom

«Πόλεμος τιμών» μεταξύ Vodafone και British Telecom

1' 33" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΛΟΝΔΙΝΟ. Σε πόλεμο τιμών οδηγούνται οι βρετανικές τηλεπικοινωνιακές εταιρείες Vodafone Group και British Telecommunicatons μετά την απόφαση της πρώτης να προσφέρει τις συσκευές κινητής τηλεφωνίας που παρέχουν ταχεία σύνδεση στο Internet στη μισή τιμή αυτών της British Τelecom.

Σύμφωνα με την ανακοίνωσή της, η Vodafone θα ξεκινήσει να προσφέρει από σήμερα στη βρετανική αγορά το Motorola Timeport 260 GPRS στην τιμή των 99,99 στερλινών (142 δολάρια), ενώ η British Telecom προσφέρει την ίδια συσκευή στην τιμή των 199,99 στερλινών. Το ύψος του μηνιαίου παγίου τοποθετείται στις 7,49 στερλίνες και είναι κατά 50 πένες χαμηλότερο από το αντίστοιχο της ΒΤ. Με το πάγιο αυτό ο χρήστης θα έχει τη δυνατότητα να «κατεβάζει» από το δίκτυο δεδομένα όγκου 1 megabyte, χωρητικότητα που αντιστοιχεί σε 500 με 1.000 σελίδες WAP μηνιαίως. Εκτός αυτού, οι χρήστες μπορούν να πληρώνουν μηνιαίο πάγιο 3,99 στερλινών και να χρεώνονται 2 πένες ανά kilobyte. Στο πάγιο αυτό δεν περιλαμβάνεται η επιβάρυνση των φωνητικών υπηρεσιών, ενώ για τις επιχειρήσεις θα υπάρχει διαφορετική χρέωση.

Η επιθετική αυτή πολιτική εκ μέρους της Vodafone περιορίζει αισθητά τις ελπίδες της British Telecom να αναδειχθεί σε κυρίαρχο της αγοράς ταχείας πρόσβασης στο Internet μέσω των κινητών τηλεφώνων. Η νέα αυτή τεχνολογία παρέχει στον χρήστη διαρκή σύνδεση στο Internet, με αποτέλεσμα να καθιστά πιο γρήγορη και πιο εύκολη τη χρήση των υπηρεσιών WAP. Η τεχνολογία αυτή αποτελεί το πρώτο βήμα προς τα κινητά τηλέφωνα τρίτης γενιάς (3G), για την ανάπτυξη των οποίων οι μεγάλες τηλεπικοινωνιακές εταιρείες έχουν δαπανήσει δισεκατομμύρια δολάρια. Η ζήτηση για GPRS (General Packed Radio Service) αποτελεί την πρώτη σημαντική ένδειξη για το αν οι εταιρείες θα κατορθώσουν τελικά να αποσβέσουν το τεράστιο κόστος των επενδύσεων αυτών. Πάντως, οι χρηματιστηριακές αγορές επιφύλαξαν κρύα υποδοχή στην απόφαση της Vodafone να υιοθετήσει τόσο επιθετική πολιτική. Στο Λονδίνο η μετοχή της εταιρείας υποχώρησε κατά 3,2%, στις 174 πένες, που αποτελεί το χαμηλότερο επίπεδο από τον Δεκέμβριο του 1998.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή