ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Καραμούζης στους FT: Λάβαμε υπόψη την κοινωνική αντίδραση στους πλειστηριασμούς

Καραμούζης στους FT: Λάβαμε υπόψη την κοινωνική αντίδραση στους πλειστηριασμούς

Ο πρόεδρος της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών, Νίκος Καραμούζης μίλησε στους Financial Times για τους πλειστηριασμούς και ξεκαθάρισε ότι «στους πρώτους γύρους δεν θα περιλαμβάνονται κατοικίες με αξία χαμηλότερη των 300.000 ευρώ.

Όπως αναφέρει το δημοσίευμα της εφημερίδας με τίτλο «Οι Έλληνες συμβολαιογράφοι ξεκινούν δίμηνη απεργία», ο κ. Καραμούζης είπε ότι οι τράπεζες έχουν συντονίσει τα σχέδιά τους για να διασφαλίσουν ότι στους πρώτους γύρους πλειστηριασμών δεν θα περιλαμβάνονται κατοικίες με αξία χαμηλότερη των 300.000 ευρώ. «Λάβαμε υπόψη την κοινωνική αντίδραση στη διαδικασία αυτή», πρόσθεσε ο πρόεδρος της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών.

Παράλληλα, επισήμανε ότι «η καθυστέρηση στη διενέργεια πλειστηριασμών από τις τράπεζες θα είχε επίπτωση στο ύψος των προβλέψεων και τη ρευστότητά τους», συμπληρώνοντας ότι «αυτό θα είχε επίπτωση στον σχηματισμό προβλέψεων μελλοντικά, καθώς θα συνεχίζαμε να έχουμε τα δάνεια στα βιβλία μας και θα επηρέαζε, επίσης, τη ρευστότητα».

 Από την πλευρά του, ο πρόεδρος της Ένωσης Συμβολαιογράφων, Γιώργος Ρούσκας δήλωσε στην εφημερίδα ότι «(οι ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί) θα πρέπει να γίνονται σε Ειρηνοδικεία για να διασφαλίζεται η ομαλή διεξαγωγή της διαδικασίας και τα μέλη της ένωσης μας δεν διατρέχουν κίνδυνο επίθεσης».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ