Δεύτερο ελληνογαλλικό φόρουμ καινοτομίας

Δεύτερο ελληνογαλλικό φόρουμ καινοτομίας

1' 9" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με ρηξικέλευθες ιδέες πραγματοποιείται στην Αθήνα το δεύτερο φόρουμ καινοτομίας, το οποίο διοργανώνει η γαλλική πρεσβεία στην Ελλάδα σε συνεργασία με το Γαλλικό Ινστιτούτο και το δίκτυο Mazinnov. Με σύνθημα «Υιοθέτησε μια startup», η γαλλική πρεσβεία καλεί μέσω του φόρουμ αυτού τις παλαιές και εδραιωμένες επιχειρήσεις, σε Ελλάδα, Γαλλία (και όχι μόνο), να υιοθετήσουν μια νεοφυή επιχείρηση. Παράλληλα καλεί όλους τους ενδιαφερομένους, και κυρίως τους νέους, να καταθέσουν τον προσωπικό τους οραματισμό για την Eλλάδα του αύριο και συγκεκριμένα για την Ελλάδα του 2050. Τα δύο αυτά θέματα αναμένεται να αποτελέσουν τους δύο βασικούς άξονες που θα κινηθεί το δεύτερο Ελληνογαλλικό Φόρουμ Καινοτομίας.

10-11 Νοεμβρίου

Το φόρουμ, υπό την αιγίδα του Γάλλου πρέσβη Κριστόφ Σαντεπί (Christophe Chantepy), θα πραγματοποιηθεί Παρασκευή 10 και Σάββατο 11 Νοεμβρίου στο Γκάζι. Εκεί, εκπρόσωποι του γαλλικού και του ελληνικού οικοσυστήματος καινοτομίας, μέλη ή όχι του δικτύου Mazinnov (επιχειρήσεις νεοσύστατες και μη, θερμοκοιτίδες, clusters, εργαστήρια, σύλλογοι, δίκτυα κ.λπ.), θα συναντηθούν με εκπροσώπους ακαδημαϊκών και επιστημονικών κοινοτήτων, τραπεζίτες και επενδυτές, με στόχο την ανταλλαγή απόψεων. Στόχος είναι η διεθνοποίηση της ελληνικής καινοτομίας, μέσω της γαλλικής τεχνογνωσίας και των διασυνδέσεων που διαθέτει.

Το πρώτο Ελληνογαλλικό Φόρουμ Τεχνολογίας και Καινοτομίας υλοποιήθηκε στις 25 Νοεμβρίου 2016, με 400 συμμετοχές, με 75 ομιλητές –μεταξύ των οποίων 15 θερμοκοιτίδες, 8 πανεπιστήμια και ερευνητικά κέντρα, 10 τράπεζες και χρηματοδοτικά ιδρύματα, 31 νεοφυείς και μεγαλύτερες επιχειρήσεις– με 9 ώρες αδιάκοπων παρουσιάσεων, στρογγυλά τραπέζια και εργαστήρια.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή