ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Βερολίνο: Πρώτα η αξιολόγηση, μετά ενδεχόμενη αλλαγή στη χρήση πόρων

Βερολίνο: Πρώτα η αξιολόγηση, μετά ενδεχόμενη αλλαγή στη χρήση πόρων

Στην προσεχή συνεδρίαση του Eurogroup παρέπεμψε ο εκπρόσωπος του γερμανικού υπουργείου Οικονομικών, σε ό,τι αφορά τη δήλωση του επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας (ΕΜΣ), Κλάους Ρέγκλινγκ, ότι μέρος των χρημάτων που δεν θα διατεθούν στην Ελλάδα στο πλαίσιο του τρέχοντος προγράμματος είναι δυνατό να χρησιμοποιηθεί για την αποπληρωμή χρέους.

«Στην Ελλάδα βρίσκεται αυτήν τη στιγμή σε εξέλιξη η τρίτη αξιολόγηση του προγράμματος και οι θεσμοί θα ενημερώσουν στην επόμενη συνεδρίαση του Eurogroup, στις 4 Δεκεμβρίου, για την κατάσταση. Σχετικά με το ποια θα είναι η συνέχεια, αυτήν τη στιγμή προτεραιότητα έχει η επιτυχής ολοκλήρωση της τρέχουσας αξιολόγησης του προγράμματος και δεν θέλω να προκαταλάβω την επόμενη συνεδρίαση του Eurogroup» δήλωσε ο εκπρόσωπος του υπουργείου, Ντάνιελ Φέλινγκ, απαντώντας σε σχετική ερώτηση.

Ο κ. Φέλινγκ πρόσθεσε ότι μετά την συνεδρίαση του Eurogroup θα υπάρχει πιο ξεκάθαρη εικόνα και επιφυλάχθηκε να απαντήσει σε ό,τι αφορά τόσο ενδεχόμενη αλλαγή χρήσης πόρων, όσο και την πιθανότητα, σε αυτήν την περίπτωση, να χρειαστεί νέα εντολή από το Ομοσπονδιακό Κοινοβούλιο.

(Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ)