ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Σεντένο: Λύση για το ελληνικό χρέος μετά το τέλος των μνημονίων

senteno-lysi-gia-to-elliniko-chreos-meta-to-telos-ton-mnimonion-2223147

«Η Ελλάδα πρέπει να ολοκληρώσει το υπάρχον πρόγραμμα προτού γίνει η παραμικρή ελάφρυνση στο υπέρογκο χρέος της», δήλωσε ο νέος πρόεδρος του Eurogroup, Μάριο Σεντένο.

Σε αποκλειστική συνέντευξη που παραχώρησε στο CNBC ο νέος επικεφαλής του Eurogroup, είπε ότι «υπάρχουν ακόμα κάποια ενδιάμεσα βήματα», πριν ξεκινήσει η συζήτηση για την αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους.

Η Ελλάδα είναι έτοιμη να ολοκληρώσει το τρίτο μνημονιακό της πρόγραμμα τον Αύγουστο του 2018. Η χώρα έχει λάβει υποσχέσεις για μέτρα που θα κάνουν το χρέος βιώσιμο μακροπρόθεσμα, ωστόσο αυτό το ενδεχόμενο έχει διχάσει τους δανειστές. Από τη μία, το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο υποστηρίζει ότι το χρέος είναι θέμα που χρίζει άμεσης επίλυσης, ενώ η ευρωπαϊκή πλευρά θεωρεί ότι δεν είναι προτεραιότητα.

«Εχουμε την καλή θέληση να το ολοκληρώσουμε μέχρι τα μέσα του 2018, τον Αύγουστο του 2018. Ελπίζουμε ότι οι ελληνικές αρχές θα συνεχίσουν την εξαιρετική δουλειά που έχουν κάνει τα τελευταία χρόνια για να φέρουν εις πέρας όλα τα μέτρα και όλους τους στόχους του προγράμματος», δήλωσε ο Σεντένο και πρόσθεσε:

«Και τότε, μπορούμε να επανέλθουμε στην ιδέα της αναδιάρθρωσης του χρέους με υπομονή. Αυτό που χρειάζονται οι θεσμοί τώρα είναι να στηρίξουν τις ελληνικές αρχές στη διαδικασία μετά τις μεταρρυθμίσεις».