Με… Ζορμπά και ούζο αποχώρησε ο Βίζερ από το Euroworking Group

Με… Ζορμπά και ούζο αποχώρησε ο Βίζερ από το Euroworking Group

1' 0" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Οι ανταποκριτές των Βρυξελλών αποχαιρέτησαν χθες τον επικεφαλής του Euroworking Group, τον Αυστριακό Τόμας Βίζερ, καθώς λήγει η εξαετής θητεία του στο τέλος του μήνα και ο ίδιος επιστρέφει στη Βιέννη. Με τους ρυθμούς του Ζορμπά να παίζονται στα ηχεία και αλκοολούχα ποτά από κάθε χώρα που πέρασε από μνημόνιο να βρίσκονται στο τραπέζι, ούζο από την Ελλάδα, ουίσκι από την Ιρλανδία, και τρία μπουκάλια κρασιά από την Ισπανία (rioja), την Πορτογαλία (porto) και από την Κύπρο, ο κ. Βίζερ βρέθηκε προ εκπλήξεως χθες στην τελευταία συνάντηση που είχε με δημοσιογράφους.

Ο πνευματώδης Τόμας Βίζερ ήταν ο άνθρωπος που όλα τα προηγούμενα χρόνια υπήρξε ο βασικός διαπραγματευτής όλων των προγραμμάτων προσαρμογής διατηρώντας το καυστικό του χιούμορ και επιτυγχάνοντας συμβιβασμούς την τελευταία στιγμή, όταν όλοι είχαν χάσει την υπομονή ή την πίστη τους και αυτό έχοντας κερδίσει την εμπιστοσύνη όχι μόνο του Βερολίνου, των Βρυξελλών, και της Ουάσιγκτον αλλά και της Αθήνας, της Λισσαβώνας, της Μαδρίτης, της Λευκωσίας και του Δουβλίνου. Ο ίδιος είχε μία ανοικτή σχέση με τον Τύπο, θέλοντας να ενημερώνει τους δημοσιογράφους για το πού βρίσκονται τα πράγματα αλλά και να λύνει τις τεχνικές τους απορίες, καθώς ήταν από τους ελάχιστους ανθρώπους στις Βρυξέλλες που είχαν σφαιρική άποψη της οικονομικής κρίσης.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή