Φέσσας: Η Ελλάδα προσφέρει επενδυτικές ευκαιρίες

Φέσσας: Η Ελλάδα προσφέρει επενδυτικές ευκαιρίες

1' 13" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τις προοπτικές που διανοίγονται στην ελληνική οικονομία μετά οκτώ χρόνια εφαρμογής του προγράμματος προσαρμογής και τις ευκαιρίες που προσφέρονται στους επενδυτές που αναζητούν μακροπρόθεσμη αξία, είχε τη δυνατότητα να παρουσιάσει ο πρόεδρος του ΣΕΒ Θεόδωρος Φέσσας, μιλώντας την Τετάρτη σε εκδήλωση που διοργάνωσε η «ΑΡΓΩ – Δίκτυο Ελλήνων Παρισιού», με επίσημους προσκεκλημένους τον ίδιο και τον πρόεδρο του γαλλικού MEDEF (Mouvement des Entreprises de France) Πιερ Γκατάζ.

Ειδικότερα, στην παρέμβασή του ο κ. Φέσσας σημείωσε ότι «η αναγκαία προσαρμογή της χώρας έχει σχεδόν ολοκληρωθεί και βασικές ανισορροπίες έχουν αποκατασταθεί και ότι πλέον έχει ανοίξει ο δρόμος ώστε και οι φίλοι Γάλλοι επιχειρηματίες να στηρίξουν και να εμπιστευτούν την Ελλάδα».

Ο κ. Φέσσας είχε ακόμη την ευκαιρία να ευχαριστήσει τους Ελληνες του εξωτερικού για τη συμπαράσταση και το ενδιαφέρον που διαρκώς επιδεικνύουν προς την πατρίδα, και κάλεσε την ελληνική πολιτεία να τους δώσει τη δυνατότητα να ψηφίζουν από τις χώρες όπου σήμερα ζουν και εργάζονται.

Από την πλευρά του ο κ. Γκατάζ, ο οποίος σημειώνεται ότι είναι και ο μοναδικός υποψήφιος πρόεδρος της BusinessEurope στις προσεχείς αρχαιρεσίες, μοιράστηκε με τον κ. Φέσσα την κοινή πρόκληση να γίνουν πιο ανταγωνιστικές τόσο η Γαλλία όσο και η Ελλάδα για να αντιμετωπίσουν τον διεθνή ανταγωνισμό, σε μια περίοδο όπου η Ευρώπη χάνει έδαφος ως επενδυτικός προορισμός και μερίδια στις εξαγωγές βιομηχανικών προϊόντων έναντι των μεγάλων ανταγωνιστών της. Και κατέληξε σημειώνοντας ότι «για να αντιμετωπίσει σήμερα η Ευρώπη την κοινή της μοίρα χρειαζόμαστε ηγεσίες με πραγματισμό και φιλο-επιχειρηματικό πνεύμα».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή