Υλοποιήθηκαν 424 προσλήψεις σε 14 μήνες στην υπό αποκρατικοποίηση ΕΕΣΣΤΥ

Υλοποιήθηκαν 424 προσλήψεις σε 14 μήνες στην υπό αποκρατικοποίηση ΕΕΣΣΤΥ

1' 34" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Υπερδιπλασίασαν το προσωπικό στην προς αποκρατικοποίηση Ελληνική Εταιρεία Συντήρησης Σιδηροδρομικού Τροχαίου Υλικού (ΕΕΣΣΤΥ) και στέλνουν τον λογαριασμό στους φορολογουμένους. Την καταγγελία πραγματοποίησε ο αντιπρόεδρος της Ν.Δ. Κωστής Χατζηδάκης, ο οποίος έκανε λόγο για 424 νέες προσλήψεις μέσα σε 14 μήνες, από τον Δεκέμβριο του 2016 έως τον Ιανουάριο του 2018. Ο αντιπρόεδρος της Ν.Δ. αναφέρει ότι η απόφαση αυτή οδήγησε σε υπερδιπλασιασμό του προσωπικού της ΕΕΣΣΤΥ, η οποία στο τέλος του 2016 απασχολούσε 400 εργαζομένους.

Η ερώτηση του κ. Χατζηδάκη που κατατέθηκε στην ελληνική Βουλή απευθύνεται τόσο στον υπουργό Οικονομικών Ευκλ. Τσακαλώτο όσο και στον υπουργό Μεταφορών Χρ. Σπίρτζη. Ο κ. Χατζηδάκης για τα στοιχεία των διορισμών επικαλείται τη Διαύγεια και παραθέτει τον πρώτο (2/12/2016) και τελευταίο (20/12/2017) μέχρι τώρα σύνδεσμο των σχετικών προσλήψεων. Ο ίδιος, ωστόσο, αναφέρει ότι έχει συλλέξει και τους 424 συνδέσμους της Διαύγειας.

Αξιοσημείωτο είναι ότι η εταιρεία είναι υπό ιδιωτικοποίηση, αλλά το αρμόδιο Ταμείο Αποκρατικοποιήσεων τήρησε σιγήν ιχθύος μέχρι σήμερα. Μάλιστα, ο αντιπρόεδρος της Ν.Δ. Κωστής Χατζηδάκης καταγγέλλει ότι η κυβέρνηση χρηματοδότησε τις προσλήψεις, μέσω του κρατικού προϋπολογισμού, με το εξής τέχνασμα: Αύξησε τα έσοδα της ΕΣΣΣΤΥ από την ΤΡΑΙΝΟΣΕ για τη συντήρηση τροχαίου υλικού και, στη συνέχεια, για να μην επιβαρυνθεί η ΤΡΑΙΝΟΣΕ, τα συμψηφίζει με τα μισθώματα που η ΤΡΑΙΝΟΣΕ επρόκειτο να καταβάλει στη ΓΑΙΑΟΣΕ.

Η τελευταία είναι ο διαχειριστής του τροχαίου υλικού του Δημοσίου και, σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις, αν έχει συντελεστεί μια τέτοια «χρηματοδότηση» προσλήψεων, τότε η διοίκηση της ΓΑΙΑΟΣΕ είναι εκείνη που θα κληθεί να λογοδοτήσει για το έλλειμμα στα ταμεία της. «Με άλλα λόγια», αναφέρει ο κ. Χατζηδάκης, «τις προσλήψεις της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ χρηματοδοτεί μέσω ΓΑΙΑΟΣΕ ο Ελληνας φορολογούμενος!». Ο αντιπρόεδρος της Ν.Δ. ακόμα ζητεί ο αρμόδιος υπουργός να λογοδοτήσει για τις συγκεκριμένες προσλήψεις και, εφόσον αυτό ισχύει, να παραιτηθεί. Σημειώνεται ότι οι προσλήψεις έγιναν με συμβάσεις ορισμένου χρόνου, δίμηνης, τρίμηνης, εξάμηνης διάρκειας, αλλά κάπως έτσι σιγά σιγά θεμελιώνονται δικαιώματα προσλήψεων αορίστου χρόνου.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή