Μέτωπο κατά των πολιτικών λιτότητας και υπερφορολόγησης

Μέτωπο κατά των πολιτικών λιτότητας και υπερφορολόγησης

1' 14" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Οι μεγαλύτεροι και αντιπροσωπευτικότεροι φορείς της χώρας δημιουργούν ένα μέτωπο κατά των πολιτικών λιτότητας, της ανεργίας και της υπερφορολόγησης. Η «Κοινωνική Συμμαχία» επέλεξε μάλιστα την 30ή Μαΐου ως πανεθνική ημέρα δράσης.

Την ίδια ημέρα, ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ εξαγγέλλουν πανελλαδική απεργία, ενώ κινητοποιήσεις σχεδιάζουν και οι υπόλοιποι φορείς που συμμετέχουν.

Στην παρουσίαση του νέου μετώπου οι εκπρόσωποι των ΓΣΕΕ, ΑΔΕΔΥ, ΓΣΕΒΕΕ, ΕΣΕΕ, δικηγορικών συλλόγων, ΤΕΕ και οικονομικού επιμελητηρίου αναφέρθηκαν στην ανάγκη μιας εναλλακτικής διαμαρτυρίας με στόχο μια Ελλάδα χωρίς λουκέτα και στρατιές ανέργων, μια Ελλάδα που δουλεύει, παράγει, δημιουργεί και πετυχαίνει.

Είναι χαρακτηριστική η αναφορά του προέδρου της ΓΣΕΕ Γιάννη Παναγόπουλου, ότι οι φορείς αναζητούν μια ευρύτατη συμμαχία και άλλους τρόπους δράσεις πλην των απεργιών, ενάντια στην υπερφορολόγηση, τη λιτότητα, την επιδρομή των πλειστηριασμών και την ανεργία. «Θα προσπαθήσουμε να συμβάλουμε με τις προτάσεις μας για το φορολογικό, το ασφαλιστικό, τα κόκκινα δάνεια και τους πλειστηριασμούς», τόνισε ο πρόεδρος του ΤΕΕ Γιώργος Στασινός, ενώ ο ομόλογός του στο οικονομικό επιμελητήριο Κωνσταντίνος Κόλλιας επεσήμανε ότι οι φορείς αναζητούν δημιουργικές λύσεις για όλα τα θέματα, όπως για παράδειγμα «στο θέμα των πλειστηριασμών, τη λύση που ακολουθείται στην Κύπρο με τους δανειολήπτες να έχουν προθεσμία 45 ημερών προκειμένου να συγκεντρώσουν χρήματα και να επαναγοράσουν οι ίδιοι τα σπίτια τους».

Στις δυνατότητες των φορέων, κυρίως των επιστημονικών, να αναλαμβάνουν πρωτοβουλίες για θετικές δράσεις, όπως για παράδειγμα να εκκινήσει δημόσιος διάλογος για ένα νέο ασφαλιστικό σύστημα με αφορμή τις αποφάσεις του Συμβουλίου της Επικρατείας, αναφέρθηκε ο πρόεδρος της Ολομέλειας των Δικηγορικών Συλλόγων της χώρας Δημήτρης Βερβεσός.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή