Μέχρι το τέλος του 2018 ο μειωμένος ΦΠΑ στα 5 νησιά

Μέχρι το τέλος του 2018 ο μειωμένος ΦΠΑ στα 5 νησιά

1' 11" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Παρατείνεται για έξι ακόμη μήνες ο μειωμένος συντελεστής ΦΠΑ για τα νησιά του Αιγαίου που έχουν πληγεί από την προσφυγική κρίση, σύμφωνα με την πράξη νομοθετικού περιεχομένου η οποία δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως και τέθηκε σε ισχύ.

Σύμφωνα με τη συγκεκριμένη πράξη νομοθετικού περιεχομένου, το καθεστώς των μειωμένων κατά 30% συντελεστών θα ισχύσει μέχρι τις 31.12.2018 για τα νησιά Λέρο, Λέσβο, Κω, Σάμο και Χίο. Ως εκ τούτου, οι συντελεστές 9% και 17% που ισχύουν μέχρι στιγμής θα διατηρηθούν μέχρι το τέλος του χρόνου. Αξίζει να σημειωθεί ότι μειωμένοι συντελεστές ισχύουν σε αγαθά τα οποία κατά τον χρόνο που ο φόρος γίνεται απαιτητός:

α) Βρίσκονται στα νησιά αυτά και παραδίδονται από υποκείμενο στον φόρο που είναι εγκατεστημένο στα νησιά αυτά.

β) Πωλούνται με προορισμό τα νησιά αυτά από υποκείμενο στον φόρο, εγκατεστημένο σε οποιοδήποτε μέρος του εσωτερικού της χώρας, προς αγοραστή υποκείμενο ή προς μη υποκείμενο στον φόρο νομικό πρόσωπο, εγκατεστημένο στα νησιά αυτά.

γ) Αποστέλλονται ή μεταφέρονται προς υποκείμενο στον φόρο ή προς μη υποκείμενο στον φόρο νομικό πρόσωπο που είναι εγκατεστημένο στα νησιά αυτά, στο πλαίσιο της ενδοκοινοτικής απόκτησης αγαθών.

δ) Εισάγονται στα νησιά αυτά.

Σημειώνεται επιπλέον ότι οι μειωμένοι συντελεστές ΦΠΑ δεν ισχύουν για τα καπνοβιομηχανικά προϊόντα και τα μεταφορικά μέσα. Τη σχετική ανακοίνωση για την αναστολή της αύξησης του ΦΠΑ είχε εξαγγείλει ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας στο πλαίσιο της Συνόδου Κορυφής που διεξήχθη στις Βρυξέλλες τον περασμένο μήνα με θέμα το προσφυγικό.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή