Την αποχώρησή του από την προεδρία της Eurobank ανακοίνωσε ο Ν. Καραμούζης

Την αποχώρησή του από την προεδρία της Eurobank ανακοίνωσε ο Ν. Καραμούζης

1' 13" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Την αποχώρησή του από την προεδρία της Eurobank, ανακοίνωσε από το βήμα της ετήσιας Γενικής Συνέλευσης των μετόχων της τράπεζας, ο Νικόλαος Καραμούζης.

Και τούτο σε συνέχεια σχετικής πρόσφατης ανακοίνωσής του ΔΣ της Eurobank, η οποία θα υλοποιηθεί τον Μάρτιο του 2019.

Συγκεκριμένα, όπως επεσήμανε ο κ. Καραμούζης, εμφανώς συγκινημένος: «Αποφάσισα να αποχωρήσω όπως ανακοίνωσα πριν από λίγες εβδομάδες. Αποχωρώ με ήσυχη τη συνείδησή μου ότι έκανα στο ακέραιο το καθήκον μου. Η τράπεζα έχει ισχυρές βάσεις και άξια στελέχη και διοίκηση που θα την οδηγήσει με αυτοπεποίθηση στο νέο περιβάλλον. Πρόκειται για μια επιτυχημένη τράπεζα, που αντιμετώπισε, μαζί της και εγώ, πολλές προκλήσεις και τα έφερε εις πέρας».

«Παραμένω νέος, δημιουργικός και ανήσυχος. Διαθέτω απόθεμα εμπειρίας και δημιουργικότητας και θα αναζητήσω νέες προκλήσεις και εμπειρίες, ίσως και εκτός τραπεζικού κλάδου», συμπλήρωσε.

Αναφερόμενος στον νόμο περί αξιολόγησης των τραπεζικών στελεχών, τον οποίο χαρακτήρισε ως «καλό» σε γενικές γραμμές, επεσήμανε ότι πρέπει να υπάρξουν βελτιώσεις, γιατί οι διατάξεις του αποκλείουν προσωπικότητες κύρους, αξιόλογους καθηγητές και επικεφαλής ελεγκτικών εταιρειών.

«Το πλαίσιο έχει περιοριστικές διατάξεις που δεν συναντάς σε καμία άλλη ευρωπαϊκή χώρα, με αποτέλεσμα τα ΔΣ να στελεχώνονται από ξένα στελέχη, έμπειρα και καταρτισμένα αλλά χωρίς γνώση των τοπικών συνθηκών», σημείωσε.

«Εύχομαι ο επόμενος πρόεδρος της Eurobank να είναι Έλληνας», κατέληξε στην ομιλία του ο κ. Καραμούζης.

Από την πλευρά του, ο διευθύνων σύμβουλος της τράπεζας Φωκίων Καραβίας τόνισε πως «εκ μέρους της οικογένειας της Eurobank και προσωπικά τον ευχαριστούμε για τις υπηρεσίες που προσέφερε».

Πηγή: ΑΠΕ ΜΠΕ

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή