Επαφές μεταξύ των ενδιαφερομένων για τα λιγνιτικά

Επαφές μεταξύ των ενδιαφερομένων για τα λιγνιτικά

59" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Kαθ’ οδόν προς την καταληκτική ημερομηνία της 31ης Ιουλίου για την οριστικοποίηση και κοινοποίηση στην Κομισιόν των επενδυτικών σχημάτων που θα συμμετάσχουν στη δεύτερη φάση του διαγωνισμού για την πώληση των λιγνιτικών μονάδων της ΔΕΗ, εντείνονται οι επαφές μεταξύ των ενδιαφερόμενων επενδυτών. Τη μεγαλύτερη κινητικότητα εμφανίζει, σύμφωνα με πληροφορίες, η μία εκ των δύο τσεχικών εταιρειών που προσήλθαν στην πρώτη φάση του διαγωνισμού και συγκεκριμένα η Indoverse Coal Investments Limited μέλος του ομίλου Seven Energy, η οποία φέρεται να έχει μιλήσει με όλους τους Ελληνες που συμμετέχουν στον διαγωνισμό.

Σύμφωνα μάλιστα με πληροφορίες φέρεται να βρίσκεται πολύ κοντά σε συμφωνία με ελληνική εταιρεία και πιθανότατα η συμμαχία να ανακοινωθεί μέσα στην εβδομάδα. Η δεύτερη τσεχική εταιρεία Energeticky Prumyslovy Holding (ΕPΗ) έχει σύμφωνα με πληροφορίες ζητήσει μικρή παράταση από τη ΔΕΗ στην ημερομηνία οριστικοποίησης των επιχειρηματικών σχημάτων προκειμένου να προλάβει να προετοιμαστεί. Θα πρέπει να σημειωθεί ότι την από κοινού συμμετοχή τους στη δεύτερη φάση του διαγωνισμού και μάλιστα και για τα δύο πακέτα μονάδων (Φλώρινας και Μεγαλόπολης) έχουν ανακοινώσει επίσημα ο όμιλος Κοπελούζου και η China Energy. Μένει να φανεί εάν στη δεύτερη φάση θα συμμετάσχουν αυτόνομα ή μέσω κάποιου σχήματος, η Μυτιληναίος, η ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ και η ΕΛΒΑΛΧΑΛΚΟΡ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή