ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Σεντένο: «Για την Ελλάδα αρχίζει μια νέα πραγματικότητα»

sentenooo

«Την επιστροφή της Ελλάδας στην κανονικότητα» χαιρετίζει ο πρόεδρος του Eurogroup, Μάριο Σεντένο. 

«Η Ελλάδα είναι σήμερα σε θέση να μπορεί να απολαμβάνει τα πλήρη οφέλη της συμμετοχής στην Ευρωζώνη και να υπόκειται στους ίδιους κανόνες με τα υπόλοιπα κράτη- μέλη του ευρώ» αναφέρει σε ανάρτησή του στο Twitter o κ. Σεντένο και υπογραμμίζει: «Υπό αυτή την έννοια η Ελλάδα επιστρέφει σήμερα στην κανονικότητα. Επομένως, καλωσήρθατε πίσω».

Σε βίντεο, που συνοδεύει την ανάρτηση, αφού καλημερίζει στα ελληνικά, ο Πορτογάλος υπουργός Οικονομικών, σημειώνει πως αυτή είναι μία ιδιαίτερη ημέρα για την Ελλάδα, καθώς σηματοδοτεί το τέλος μίας δύσκολης οκταετούς περιόδου, από την οποία όλοι διδάχθηκαν μαθήματα. Ωστόσο, τονίζει, επιστρέφουμε και πάλι σε ανάπτυξη, θέσεις εργασίας δημιουργούνται, καταγράφεται πλεόνασμα, η οικονομία αναμορφώνεται και εκσυγχρονίζεται.

Και μπορεί, όπως αναφέρει, «αυτά τα οφέλη να μην γίνονται αισθητά σε όλο τον πληθυσμό αλλά σταδιακά αυτό θα συμβεί». 

Ο επικεφαλής του Eurogroup σημειώνει επίσης ότι για την Ελλάδα αρχίζει μία νέα πραγματικότητα. «Δεν υπάρχουν άλλα προαπαιτούμενα, αλλά δεν υπάρχουν και άλλες εκταμιεύσεις» εξηγεί και ξεκαθαρίζει ότι από τη στιγμή που η χώρα ανακτά τον έλεγχο της οικονομικής πολιτικής έχει και νέες ευθύνες.

Προειδοποιεί τέλος ότι «δεδομένου ότι οι Ελληνες πλήρωσαν ακριβά τις κακές πολιτικές του παρελθόντος, η οπισθοδρόμηση θα ήταν ένα μεγάλο λάθος».