Ντάισελμπλουμ: «Τα προγράμματα διάσωσης ήταν πολύ σκληρά»

Ντάισελμπλουμ: «Τα προγράμματα διάσωσης ήταν πολύ σκληρά»

59" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τα προγράμματα διάσωσης της Ελλάδας είχαν πολύ μεγάλη διάρκεια, ήταν πολύ σκληρά, με πολλές αποτυχίες, τονίζει ο τέως επικεφαλής του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ, μιλώντας στη γαλλική υπηρεσία του Euronews.

O κ. Ντάισελμπλουμ, ο οποίος στη διάρκεια της θητείας του κλήθηκε να διαχειριστεί την κρίση της Eυρωζώνης και της Ελλάδας, σημειώνει ότι η έξοδος της Ελλάδας από το πρόγραμμα διάσωσης είναι κάτι καλό, ωστόσο δεν κρύβει την απογοήτευσή του, επισημαίνοντας ότι «κάποιοι άνθρωποι θεωρούν μεγάλη επιτυχία την έξοδο της Ελλάδας από τα προγράμματα διάσωσης. Ομως δεν νομίζω ότι μπορούμε να το πούμε αυτό, γιατί τα προγράμματα είχαν πολύ μεγάλη διάρκεια, ήταν πολύ σκληρά, με πολλές αποτυχίες».

Οπως αναμεταδίδει το ΑΠΕ, ο κ. Ντάισελμπλουμ θυμάται ότι, στη διάρκεια της θητείας του, είχε κατηγορηθεί ότι δεν δείχνει αρκετή συμπόνια. Είχε μάλιστα γίνει πρωτοσέλιδο η δήλωσή του: «Δεν μπορείτε να δαπανάτε τα χρήματα σε ποτά και γυναίκες και μετά να ζητάτε βοήθεια». Η δήλωσή του αυτή είχε θεωρηθεί προσβλητική για τις χώρες του Νότου και είχε εκληφθεί ως ξενοφοβική και ρατσιστική. Σύμφωνα με το Euronews, ο κ. Ντάισελμπλουμ εμφανίζεται σήμερα αμήχανος όσον αφορά εκείνη τη δήλωση και ερωτηθείς για το θέμα δηλώνει ότι «θα την είχε διατυπώσει διαφορετικά, εάν είχε την ευκαιρία».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή