ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Εθνική Τράπεζα: Ολοκληρώθηκε η πώληση της South African Bank of Athens

Εθνική Τράπεζα: Ολοκληρώθηκε η πώληση της South African Bank of Athens

Την ολοκλήρωση της πώλησης του 99.83% της South African Bank of Athens, στην GroCapital Holdings Limited (κοινοπραξία αποτελούμενη από τις Afgri Holdings Proprietary Limited, Fairfax Financial Holdings Limited και του Public Investment Corporation SOC Limited), ανακοινώνει η Εθνική Τράπεζα Ελλάδος, μετά τη λήψη των απαιτούμενων κανονιστικών εγκρίσεων από την Κεντρική Τράπεζα της Ν. Αφρικής, το Υπουργείο Οικονομικών της Ν. Αφρικής και την Αρχή Ανταγωνισμού της Ν. Αφρικής.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Εθνικής Τράπεζας Ελλάδος, η επιτυχής ολοκλήρωση της συναλλαγής, η οποία πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του Σχεδίου Αναδιάρθρωσης της ΕΤΕ, αυξάνει το δείκτη κεφαλαίου κοινών μετοχών κατηγορίας 1 (CET1) της ΕΤΕ του πρώτου εξαμήνου 2018 κατά 7 μονάδες βάσης.

Η Investec Bank Limited ενήργησε ως αποκλειστικός χρηματοοικονομικός σύμβουλος της ΕΤΕ, ενώ η Freshfields Bruckhaus Deringer και η Edward Nathan Sonnenbergs Incorporated ενήργησαν ως διεθνείς και τοπικοί νομικοί σύμβουλοι της ΕΤΕ στη Ν. Αφρική.