Στον εισαγγελέα οι αμοιβές των στελεχών της Mannesmann

Στον εισαγγελέα οι αμοιβές των στελεχών της Mannesmann

1' 14" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η υπόθεση των υψηλών αμοιβών που έλαβαν στελέχη της Mannesmann, που ενεπλάκησαν στην πρόταση εξαγοράς της εταιρείας από τη Vodafone, θα αποτελούσε κάτι λιγότερο από πταίσμα στις Ηνωμένες Πολιτείες ή στη Βρετανία. Στη Γερμανία όμως τα πράγματα είναι διαφορετικά, με αποτέλεσμα η υπόθεση να απασχολεί την Εισαγγελία του Ντίσελντορφ.

Οι διευθυντές της Mannesmann έλαβαν συνολικά 75 εκατ. ευρώ (68,4 εκατ. δολάρια). Το ποσό αυτό είναι αισθητά χαμηλότερο από το 1 δισ. ευρώ που αποκόμισαν οι επενδυτικές τράπεζες και οι λοιποί σύμβουλοι. Ομως, η έλλειψη διαφάνειας δημιούργησε υποψίες και η υπόθεση έλαβε διαστάσεις σκανδάλου, εξ ου και η επέμβαση του εισαγγελέα. Οποιο και να είναι το αποτέλεσμα, το σίγουρο είναι ότι θα αποτελέσει ένα καλό μάθημα για τον γερμανικό επιχειρηματικό κόσμο.

Οι διευθυντές δεν θα πρέπει να χορηγούν υπέρογκα πριμ σε άλλους διευθυντές χωρίς πειστικές εξηγήσεις. Εκτός αυτού, η χοιρήγηση των όποιων πριμ -που συνήθως επιβραβεύουν κάποια εξαγορά ή τη βελτίωση της απόδοσης της εταιρείας- θα πρέπει να γίνονται δημόσια και να λαμβάνουν την έγκριση των μετόχων. Η εταιρεία λογισμικού SAP αποτελεί παράδειγμα προς μίμηση, καθώς προσφέρει αυτά τα πριμ στα στελέχη της με τη μορφή δικαιωμάτων μετοχών. Οσο καλύτερη είναι η μελλοντική απόδοση της εταιρείας, τόσο μεγαλύτερα τα οφέλη των στελεχών από το συγκεκριμένο μπόνους.

Η ανακοίνωση του ΔΝΤ την περασμένη Τρίτη επαναλαμβάνει μοιραίως την παροχή βοηθείας προς την Αργεντινή, διότι κατόρθωσε να διατηρήσει το δημοσιονομικό της έλλειμμα μηδενικό και να κάνει μεταρρυθμίσεις στα δημόσια οικονομικά της, βελτιώνοντας τις σχέσεις επ’ αυτού και με τις περιφερειακές κυβερνήσεις της χώρας.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή