Άνοιγμα με πτώση στο ΧΑΑ και στις ευρωπαϊκές αγορές

Άνοιγμα με πτώση στο ΧΑΑ και στις ευρωπαϊκές αγορές

1' 0" χρόνος ανάγνωσης

Πτωτικές τάσεις καταγράφουν οι τιμές των μετοχών στο άνοιγμα της σημερινής συνεδρίασης, εν μέσω πτωτικού κλίματος και στις ευρωπαϊκές αγορές.

O Γενικός Δείκτης Τιμών στις 10:55, διαμορφώνεται στις 642,75 μονάδες σημειώνοντας πτώση 0,92%.

Η αξία των συναλλαγών ανέρχεται στα 5,35 εκατ. ευρώ.

Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης σημειώνει πτώση σε ποσοστό 1,05%, ενώ ο δείκτης της μεσαίας κεφαλαιοποίησης υποχωρεί σε ποσοστό 0,15%.

Ευρωπαϊκά χρηματιστήρια: Πτώση καταγράφουν οι μετοχές στο ξεκίνημα των συναλλαγών

Η ένταση που υποβόσκει μεταξύ των ΗΠΑ και της Κίνας έπληξε τις ευρωπαϊκές μετοχές σήμερα στο ξεκίνημα των συναλλαγών, με τους επενδυτές να αποφεύγουν τις κινήσεις με ρίσκο στην αρχή μια ιδιαίτερα αβέβαιης εβδομάδας, κατά την οποία αναμένεται να διεξαχθεί η ψηφοφορία στο βρετανικό κοινοβούλιο για το Brexit.

Στις 10:30 ώρα Ελλάδας, ο πανευρωπαϊκός δείκτης STOXX 600 υποχώρησε κατά 0,8% σε χαμηλό δύο ετών, με τον βρετανικό FTSE 100 να σημειώνει πτώση 0,3%.

Ο γερμανικός δείκτης DAX, που επηρεάζεται ιδιαίτερα από τις εξελίξεις στην Κίνα λόγω των μεγάλων εξαγωγικών εταιριών που περιλαμβάνει, υποχώρησε κατά 0,9%.

Η μετοχή της BASF υποχώρησε κατά 4,3% αφού η γερμανική εταιρία χημικών αναθεώρησε πτωτικά την πρόβλεψή της για τα κέρδη του 2018.

Οι μετοχές των αυτοκινητοβιομηχανιών σημείωσαν πτώση 1,8% καθώς επηρεάστηκαν από την ένταση στο εμπόριο.