Στο καταφύγιο των ομολόγων οι επενδυτές μετά το «πάγωμα» των δοκιμών του εμβολίου

Στο καταφύγιο των ομολόγων οι επενδυτές μετά το «πάγωμα» των δοκιμών του εμβολίου

1' 1" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Αντιμέτωποι με το sell off των τεχνολογικών μετοχών, τις επίμονες διαμάχες ΗΠΑ-Κίνας οι επενδυτές, αλλά και την είδηση για το πάγωμα των δοκιμών του εμβολίου της AstraZeneca, οι επενδυτές αναζητούν καταφύγια. Το πιο σταθερό όλων είναι τα γερμανικά ομόλογα, τα οποία βλέπουν σήμερα τις τιμές τους να επιδίδονται σε ράλι και τις αποδόσεις να υποχωρούν σε χαμηλά δύο εβδομάδων. Ευνοημένοι και οι υπόλοιποι τίτλοι στην αγορά κρατικού χρέους της Ευρωζώνης.  

Η ανακοίνωση της AstraZeneca, αν και σύμφωνα με τους επιστήμονες δεν είναι κάτι που θα πρέπει να ξαφνιάζει, περιορίζει τις ελπίδες για ταχεία ενεργοποίηση ενός σημαντικού «όπλου» στην μάχη κατά της πανδημίας, αλλά και την «όρεξη» των επενδυτών για ρίσκο.

Υπό τις συνθήκες αυτές η απόδοση του 10ετους Bund υποχωρεί σήμερα ακόμη βαθύτερα σε αρνητικό έδαφος, στο -0,51%. Πτώση τεσσάρων μονάδων βάσης, στο 1,06% καταγράφει και η απόδοση του ιταλικού δεκαετούς ομολόγου, ενώ του αντίστοιχου ελληνικού παραμένει εν πολλοίς σταθερή στο 1,16%. 

Αναλυτές της UniCredit προβλέπουν ότι οι μετοχές θα παραμείνουν υπό πίεση και ειδικά εκείνες των αμερικανικών τεχνολογικών κολοσσών, ενώ τα ομόλογα θα συνεχίσουν να είναι οι κερδισμένοι της αγοράς το προσεχές διάστημα. Πολλά θα εξαρτηθούν βεβαίως και από το σήμα, που θα στείλει στους επενδυτές η αυριανή συνεδρίαση της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας. 

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή