Wall Street: Τριψήφιες απώλειες με το «καλημέρα» για Dow, Nasdaq

Wall Street: Τριψήφιες απώλειες με το «καλημέρα» για Dow, Nasdaq

1' 3" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Δύσκολη προμηνύεται η σημερινή ημέρα για τη Wall Street, καθώς οι πιέσεις στον τεχνολογικό τομέα, σε συνδυασμό με τις χθεσινοβραδινές αποφάσεις της Federal Reserve, δημιουργούν ένα καθοδικό σπιράλ.

Είναι χαρακτηριστικό ότι λίγο μετά την έναρξη της σημερινής συνεδρίασης, ο βιομηχανικός Dow Jones χάνει 325 μονάδες, υποχωρώντας κατά 1,16% στις 27.707 μονάδες. Την ίδια ώρα, ο δείκτης βαρόμετρο S&P 500 καταγράφει πτώση κατά 1,35% στις 3.339 μονάδες, ενώ ο τεχνολογικός δείκτης Nasdaq διολισθαίνει κατά 220 μονάδες ή κατά 2%, μειωμένος στις 10.836 μονάδες.

Στο επίκεντρο των ρευστοποιήσεων βρίσκεται η πλειοψηφία των τεχνολογικών μετοχών, με τις Amazon, Microsoft, Alphabet και Facebook να παρουσιάζουν πτώση τουλάχιστον 1%. Μάλιστα, η Apple υποχωρεί κατά 2,2%, ενώ η Tesla κατακρημνίζεται στο -5%.

Η περιδίνηση στις αμερικανικές μετοχές αποδίδεται στην επιλογή της Federal Reserve να διατηρήσει το βασικό επιτόκιο στο εύρος 0% – 0,25% για αρκετά χρόνια –τουλάχιστον έως το 2023 –ακόμη κι αν ο πληθωρισμός ξεπεράσει τον στόχο του 2%. Στόχος της νομισματικής πολιτικής είναι αφενός η στήριξη της οικονομικής ανάκαμψης, αφετέρου η τόνωση του πληθωρισμού, ο οποίος παραμένει σε χαμηλά επίπεδα.

Υπό φυσιολογικές συνθήκες, η προοπτική των χαμηλών επιτοκίων για παρατεταμένο διάστημα θα έδινε ώθηση στις αμερικανικές μετοχές, κάτι το οποίο όμως δεν κατέστη πραγματικότητα, καθώς η αγορά είχε ήδη αποτιμήσει τις κινήσεις της Federal Reserve.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή