Σε πτώση οι αποδόσεις

1' 14" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Καθοδικές τάσεις παρουσίαζαν οι αποδόσεις των κρατικών ομολόγων του ευρώ το πρωί, καθώς τα τελευταία στοιχεία για την επιχειρηματική δραστηριότητα σε Γαλλία και Γερμανία έδειξαν το εύρος των συνεπειών από το δεύτερο κύμα κορωνοϊού στην οικονομία της Ευρωζώνης. 

Η Γαλλία, η οποία χτυπήθηκε τα μέγιστα από την αύξηση των κρουσμάτων κορωνοϊού, «είδε» την επιχειρηματική της δραστηριότητα να συρρικνώνεται τον Οκτώβριο, σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία της Markit. Στη Γερμανία, η μεταποιητική δραστηριότητα ανέκαμψε μεν, όμως ο κλάδος υπηρεσιών παρουσίασε συρρίκνωση. Η εξέλιξη αυτή δεν προκαλεί έκπληξη λαμβάνοντας υπόψιν τους περιορισμούς που έχουν επιβληθεί στις μεγάλες πόλεις της Γαλλίας και σε άλλες περιοχές, με την πλειοψηφία πλέον των επενδυτών να περιμένουν περισσότερα μέτρα από την ΕΚΤ στη συνεδρίαση του Δεκεμβρίου, σύμφωνα με στρατηγικό αναλυτή της Commerzbank. 

Mέσα σε αυτό το κλίμα, η απόδοση του 10ετούς γερμανικού υποχώρησε στο -0,57%, ενώ το κόστος δανεισμού της Γαλλίας στη 10ετία διαμορφώθηκε στο -0,29%. Και οι δύο αποδόσεις υποχώρησαν από το υψηλό δύο εβδομάδων που άγγιξαν στη συνεδρίαση της Πέμπτης. Ωστόσο, παρά την τελευταία διόρθωση, οι αποδόσεις στην Ευρωζώνη στο σύνολό τους παραμένουν κοντά στο χαμηλότερο επίπεδο από το Μάρτιο, καθώς οι επενδυτές περιμένουν νέα μέτρα στήριξης από την ΕΚΤ. 

Η απόδοση του 10ετούς ιταλικού υποχώρησε στο 0,79% εν αναμονή της απόφασης του οίκου S&P για την πιστοληπτική αξιολόγηση της Ιταλίας που αναμένεται το βράδυ. Η πτώση ωστόσο των αποδόσεων σημαίνει ότι η αγορά έχει εμπιστοσύνη ότι δεν θα υπάρξει υποβάθμιση. Η απόδοση του 10ετούς ελληνικού υποχώρησε οριακά στο 0,92%. 
  

    
   

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή