Από τον Ρίγκαν ως τον Τραμπ: Ποιος έδωσε μεγαλύτερα κέρδη στη Wall Street

Από τον Ρίγκαν ως τον Τραμπ: Ποιος έδωσε μεγαλύτερα κέρδη στη Wall Street

1' 10" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Κέρδη 55% σημείωσε ο αμερικανικός χρηματιστηριακός δείκτης S&P 500 στις 1.456 ημέρες από την εκλογή του Ντόναλντ Τραμπ, κάτι που σημαίνει ότι η κεφαλαιοποίηση των μεγαλύτερων αμερικανικών επιχειρήσεων αυξήθηκε σχεδόν κατά 9 τρισ. δολάρια στην πρώτη θητεία του δισεκατομμυριούχου προέδρου. 

Ήταν η τέταρτη καλύτερη σε αποδόσεις πρώτη θητεία Αμερικανού προέδρου, σύμφωνα με τα στοιχεία που συγκέντρωσε το Bloomberg, και αυτό παρότι η 4ετία σημαδεύτηκε από τους εμπορικούς πολέμους και το τεράστιο κόστος της πανδημίας του κορωνοϊού. Υπέρ του Ντόναλντ Τραμπ λειτούργησαν η μείωση της φορολόγησης των επιχειρήσεων και η εξαιρετικά υποστηρικτική νομισματική πολιτική. Άλλωστε, ο σημερινός ένοικος του Λευκού Οίκου «κληρονόμησε» μία οικονομία σε άνθηση από τον Μπαράκ Ομπάμα.  

Σύμφωνα με τα στοιχεία που συγκέντρωσε το CNN, ο S&P 500 ενισχύθηκε κατά 44% από την ημέρα της ορκωμοσίας του Ντόναλντ Τραμπ (ο δείκτης κέρδιζε έως και 58% στις αρχές του Σεπτεμβρίου). Πώς συγκρίνεται αυτό με τις επιδόσεις των προηγούμενων προέδρων; 

Στο ίδιο σημείο της πρώτης θητείας του Μπαράκ Ομπάμα ο S&P 500 σημείωνε κέρδη 75%, στην περίπτωση του Μπιλ Κλίντον η άνοδος ήταν της τάξης του 62%, για τον Τζορτζ Μπους το Γηραιότερο ήταν 46% και για τον Ρόναλντ Ρίγκαν ήταν 27%. Αντίθετα, ο S&P 500 σημείωνε πτώση 13% στο ίδιο σημείο της πρώτης θητείας του Τζορτζ Μπους Τζούνιορ, καθώς η Wall Street χρειάστηκε χρόνια να ανακάμψει μετά τις τρομοκρατικές επιθέσεις της 11ης Σεπτεμβρίου και το σκάσιμο της φούσκας των dot coms. 

Από τον Ρίγκαν ως τον Τραμπ: Ποιος έδωσε μεγαλύτερα κέρδη στη Wall Street-1

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή