Αψηφά την αβεβαιότητα η Wall Street με ένα τεχνολογικό ράλι

Αψηφά την αβεβαιότητα η Wall Street με ένα τεχνολογικό ράλι

1' 10" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Οι τεχνολογικές μετοχές πρωταγωνιστούν στο ράλι της Wall Street, ενώ και τα αμερικανικά ομόλογα σημειώνουν τη μεγαλύτερη άνοδο από τον Ιούνιο, παρά την αυξημένη αβεβαιότητα που συνεπάγεται το εκλογικό θρίλερ στις ΗΠΑ. 

Ο Dow Jones σημειώνει άνοδο 2,35% στις 2.812 μονάδες, ο S&P 500 ενισχύεται κατά 2,91% στις 3.467 μονάδες και ο Nasdaq κερδίζει 4%, στις 11.609 μονάδες. Η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς ομολόγου υποχωρεί κάτω από 0,8%, καθώς η τιμή του τίτλου ενισχύεται. 

Η δυναμική άνοδος της Wall Street έρχεται σε αντίθεση με τον κανόνα που θέλει τις αγορές να μισούν την πολιτική αβεβαιότητα. Την ίδια στιγμή, δείχνει να αψηφά τη διαπίστωση ότι ένα μεγάλο πακέτο δημοσιονομικών μέτρων για τη στήριξη της αμερικανικής οικονομίας απομακρύνεται, όσο απομακρύνονται και οι πιθανότητες του λεγόμενου «μπλε κύματος», όπου οι Δημοκρατικοί θα πάρουν τον  έλεγχο του Λευκού Οίκου, της Γερουσίας και της Βουλής των Αντιπροσώπων. 

Μέσα σε αυτό το περιβάλλον, οι επενδυτές φαίνεται να στρέφονται κυρίως στους κλάδους υψηλής ανάπτυξης, όπως δείχνει και το ράλι στην τεχνολογία. Το Facebook σημειώνει άνοδο άνω του 7%, η Microsoft κερδίζει 4,4%, η Apple ενισχύεται κατά 3,9% και η Amazon κερδίζει 5,6%. 

Ο τεχνολογικός κλάδος είχε, άλλωστε, θετικά νέα σήμερα, καθώς οι ψηφοφόροι της Καλιφόρνια υπερψήφισαν το λεγόμενο «Proposition 22», το μέτρο που επιτρέπει στις εταιρείες Uber, Lyft, DoorDash, Postmates και Instacart να παρακάμψουν έναν πολιτειακό νόμο που στοχεύει να δώσει στους οδηγούς τους το ίδιο καθεστώς προστασίας που απολαμβάνουν οι μισθωτοί υπάλληλοι. 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή