Οι αγορές υποδέχονται με ράλι τον πρόεδρο Μπάιντεν

Οι αγορές υποδέχονται με ράλι τον πρόεδρο Μπάιντεν

58" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Για τις αγορές πολιτική αβεβαιότητα στις ΗΠΑ δεν υπάρχει. Η νίκη του Τζο Μπάιντεν θεωρείται δεδομένη όσο και εάν ο Ντόναλντ Τραμπ θέλει να εξαντλήσει κάθε νομικό μέσο για να αμφισβητήσει το αποτέλεσμα.

Το «πάρτι» άρχισε από τις αγορές της Ασίας νωρίς το πρωί, για να λάβει στη συνέχεια τη σκυτάλη η Ευρώπη, που ελπίζει σε βελτίωση των εμπορικών (και όχι μόνο) σχέσεων ανάμεσα σε Ουάσιγκτον και Βρυξέλλες. Τα futures δείχνουν ότι το ράλι θα έχει συνέχεια το απόγευμα και στη Wall Street, που ποντάρει σε μία διακυβέρνηση χωρίς ανατροπές και εκπλήξεις. 

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 καταγράφει άνοδο 1,36% στις 10:45 ώρα Ελλάδος, ενώ στο ίδιο ποσοστό ενισχύεται και ο CAC 40 στο Παρίσι. Κέρδη 1,6% εξασφαλίζει τόσο ο γερμανικός DAX όσο και ο ιταλικός FTSE MIB. 

Nωρίτερα στο Χρηματιστήριο του Τόκιο ο Nikkei 225 με άνοδο 2,2% σκαρφάλωσε σε υψηλά 29 ετών. Κέρδη 1,86% είχε ο Σύνθετος Δείκτης στη Σανγκάη, ενώ άνοδο 1,2% σημείωσε και ο Hang Seng  στο Χονγκ Κονγκ.

Τα futures των αμερικανικών μετοχών δείχνουν ότι η συνεδρίαση στη Wall Street θα ανοίξει πιθανότατα με τον Dow Jones να κάνει άλμα 400 μονάδων και τον S&P 500 να ακολουθεί με κέρδη 1,5%. 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή