Το εμβόλιο «ρίχνει» τους πρωταγωνιστές των lockdown

Το εμβόλιο «ρίχνει» τους πρωταγωνιστές των lockdown

1' 5" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

H άκρως ενθαρρυντική είδηση ότι το εμβόλιο της Moderna είναι 94,5% αποτελεσματικό, η οποία έρχεται μία εβδομάδα μετά τα ανάλογα αποτελέσματα για το εμβόλιο των Pfizer/BioNTech, αλλάζει το σκηνικό στις αγορές. Απομακρύνει τους επενδυτές από τα λεγόμενα ασφαλή καταφύγια, όπως είναι ο χρυσός και τα γερμανικά ομόλογα, και τους οδηγεί στο ρίσκο των μετοχών. Δεν ενισχύονται όμως όλες οι μετοχές. Εκείνες των εταιρειών, που έχουν ωφεληθεί τα μέγιστα από τα lockdown, δέχονται σφυροκόπημα. 

Λίγο μετά την ανακοίνωση των νέων στις προσυνεδριακές ηλεκτρονικές συναλλαγές η μετοχή της εταιρείας Zoom καταγράφει απώλειες άνω του 6%, ενώ εκείνη της Nautilus σημειώνει πτώση 7,2% σύμφωνα με το Reuters. Στο -4,2% και η Peloton Interactive. 

H τιμή σποτ του χρυσού υποχώρησε προς στιγμήν περισσότερο από 1% στα 1.898,81 δολάρια η ουγκιά και στις 15:27 υποχωρεί 0,7% στα 1.875,71 δολάρια. Υπενθυμίζεται ότι μόλις στις 9 Νοεμβρίου η τιμή είχε σκαρφαλώσει στα 1.898,81 δολάρια η ουγκιά. Η σημερινή πτώση είναι πάντως σχετικά ήπια σε σύγκριση με εκείνη της περασμένης Δευτέρας. Όταν είχε ανακοινωθεί η αποτελεσματικότητα του εμβολίου της Pfizer η τιμή του πολύτιμου μετάλλου είχε κάνει βουτιά 5%. Σε πτώση βρίσκονται επίσης οι τιμές της πλατίνας, του αργύρου και του παλλαδίου. 

Στην αγορά ομολόγων τα Bunds δέχονται τις μεγαλύτερες πιέσεις. Η απόδοση του γερμανικού δεκαετούς ενισχύεται κατά 3 μονάδες βάσης, καθώς η τιμή του υποχωρεί. 

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή