Εκλεισε με κέρδη τον Ιούλιο το Χρηματιστήριο

Εκλεισε με κέρδη τον Ιούλιο το Χρηματιστήριο

Στις 888,51 μονάδες ο Γενικός Δείκτης, στα 68,13 εκατ. ευρώ ο τζίρος.

1' 39" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σε θετικό έδαφος διατηρήθηκε το Χρηματιστήριο Αθηνών, χάρη στην τραπεζική άνοδο, κλείνοντας έτσι με κέρδη την εβδομάδα, αλλά και τον μήνα, κόντρα στο αρνητικό κλίμα που κυριάρχησε στις περισσότερες διεθνείς αγορές, όπου οι επενδυτές αξιολογούν τα εταιρικά αποτελέσματα εξαμήνου που ανακοινώνονται, αλλά και τα νέα δεδομένα από το μέτωπο του πληθωρισμού και του ΑΕΠ. Αξίζει να σημειωθεί πως ο Γενικός Δείκτης στις τελευταίες εννέα συνεχείς ανοδικές συνεδριάσεις έχει καταγράψει κέρδη της τάξης του 6,6%, ένα σερί που έχει να σημειωθεί από τις αρχές Απριλίου.

Την ίδια στιγμή, οι πολύ καλές επιδόσεις των ελληνικών ομολόγων συνεχίστηκαν, με την απόδοση του 10ετούς να υποχωρεί στο 0,59% και πολύ κοντά στα ιστορικά χαμηλά, ενώ νέο ιστορικό χαμηλό σημείωσε το 5ετές, με την απόδοσή του να διαμορφώνεται στο -0,17%. Αυτή η εξέλιξη, όπως σχολιάζουν αναλυτές, αποτυπώνει την εμπιστοσύνη στις προοπτικές της ελληνικής οικονομίας, καθώς και τις υποστηρικτικές πολιτικές της ΕΚΤ.

Στα του Χ.Α., πιο αναλυτικά, ο Γενικός Δείκτης έκλεισε με κέρδη 0,63% στις 888,51 μονάδες, ενώ ο τζίρος διαμορφώθηκε στα 68,13 εκατ. ευρώ.

Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης έκλεισε με άνοδο 0,81%, στις 2.132,69 μονάδες, στο -0,02% και στις 1.435,02 μονάδες έκλεισε η μεσαία κεφαλαιοποίηση και ο τραπεζικός δείκτης υπεραπέδωσε και ενισχύθηκε κατά 1,72%, στις 541,62 μονάδες.

Σε επίπεδο εβδομάδας ο Γενικός Δείκτης έκλεισε με κέρδη 2,76%, ενώ ο τραπεζικός δείκτης σημείωσε άνοδο κατά 3,72%. Σε επίπεδο μήνα ο Γενικός Δείκτης ενισχύθηκε κατά 0,38%, ενώ ο τραπεζικός δείκτης υποχώρησε κατά 2,78%.

Ο Ιούλιος, με ένα δυνατό φινάλε συνεχόμενων θετικών συνεδριάσεων, κέρδισε στο νήμα την απόδοση του μήνα, σε μια μάχη που το επιλεκτικό ενδιαφέρον υποστήριξε τον δείκτη με εναλλαγές ημερήσιων πρωταγωνιστών, σχολιάζει ο Μάνος Ζαχαράκης της Beta Securities. Το ανοδικό κρεσέντο με την υποστήριξη χαμηλών τζίρων έφερε εκ νέου τον Γενικό Δείκτη σε απόσταση βολής από τις 900 μονάδες.  Ο βαθμός δυσκολίας, ωστόσο, αλλάζει πάνω από τις 880 μονάδες, καθώς υπάρχουν κοντινές αντιστάσεις στις 890, 900 και 910 μονάδες, που έχουν χτιστεί με υψηλότερο τζίρο και θα απαιτήσουν περισσότερη συμμετοχή και συντονισμό για τη διάσπασή τους.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή