Ρεκόρ πληθωρισμού τον Ιούνιο

Ρεκόρ πληθωρισμού τον Ιούνιο

Νέο ρεκόρ εκτιμά η UBS ότι θα καταγράψει ο πληθωρισμός στην Ευρωζώνη τον Ιούνιο, με την κορύφωσή του να αναμένεται τον Σεπτέμβριο

2' 26" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Νέο ρεκόρ εκτιμά η UBS ότι θα καταγράψει ο πληθωρισμός στην Ευρωζώνη τον Ιούνιο, με την κορύφωσή του να αναμένεται τον Σεπτέμβριο. Πιο αναλυτικά, σύμφωνα με την ελβετική τράπεζα, ο πληθωρισμός –ο οποίος θα ανακοινωθεί την Παρασκευή 1η Ιουλίου– θα καταγράψει νέα αύξηση κατά 0,4% και θα διαμορφωθεί στο 8,5% σε ετήσια βάση, από 8,1% τον Μάιο. Η άνοδος, όπως εκτιμά, οφείλεται στον υψηλότερο πληθωρισμό της ενέργειας και των τροφίμων, ενώ o δομικός (core) πληθωρισμός θα μειωθεί οριακά λόγω της προσωρινής μείωσης των τιμών των γερμανικών μέσων μαζικής μεταφοράς, η οποία σύμφωνα με την Bundesbank θα μπορούσε να αφαιρέσει 0,5% από τον πληθωρισμό της Γερμανίας (και 0,1-0,2% από τον πληθωρισμό της Ευρωζώνης). Η προγραμματισμένη άρση αυτού του μέτρου στα τέλη Αυγούστου συνεπάγεται ώθηση ανάλογου μεγέθους τον Σεπτέμβριο, όταν η UBS αναμένει ότι ο πληθωρισμός στην Ευρωζώνη θα κορυφωθεί στο 8,9% σε ετήσια βάση.

Μεταξύ 13 και 15 ευρώ η μετοχή της Dimand

Αρκετά υψηλότερα από την ελάχιστη τιμή-στόχο των 10,7 ευρώ/μετοχή διαμορφώθηκε το εύρος της δημόσιας προσφοράς των μετοχών της Dimand Real Estate. Ειδικότερα, το εύρος στο οποίο θα προσφερθούν οι μετοχές της θα κυμανθεί μεταξύ 13 και 15 ευρώ/μετοχή, με την Dimand να φιλοδοξεί να αντλήσει 98 εκατ. συνολικά. Παράλληλα προβλέπεται και δυνατότητα παροχής έως 931.800 πρόσθετων μετοχών σε περίπτωση υπερκάλυψης της έκδοσης, που με βάση την ανώτατη τιμή των 15 ευρώ θα αυξήσουν το ύψος της προσφοράς σε 112 εκατ. (μαζί με τη διάθεση και 325.000 μετοχών σε περιορισμένο κύκλο προσώπων).

Ρεκόρ πληθωρισμού τον Ιούνιο-1

Στη σειρά «Μπόργκεν» η… Βεστάγκερ

Με την Μπιργκίτε Νάιμποργκ, την κεντρική ηρωίδα της εξαιρετικής δανικής τηλεοπτικής σειράς «Μπόργκεν», παρομοίασε χθες ο κ. Θεόδωρος Πελαγίδης την εκτελεστική αντιπρόεδρο της Κομισιόν, Μαργκρέτε Βεστάγκερ. Ο λόγος; Οχι μόνο διότι και η κυρία Βεστάγκερ είναι Δανή, αλλά διότι, σύμφωνα με τον υποδιοικητή της ΤτΕ, έχει και αυτή αρχές και αξίες όπως η ηρωίδα του «Μπόργκεν», τις οποίες υπηρετεί συνεχώς και δεν προδίδει. Οπως αποκάλυψε στη στήλη ο κ. Πελαγίδης, τώρα άρχισε να βλέπει την τέταρτη και τελευταία σεζόν της σειράς, όπου υπάρχουν αρκετές διαφορές στον κεντρικό χαρακτήρα. Πάντως, κρατάμε την υπόσχεσή μας και δεν θα κάνουμε σπόιλερ.

Ρεκόρ πληθωρισμού τον Ιούνιο-2

Μια ωραία ατμόσφαιρα…

Οχι μόνο δεν παραιτήθηκε –αυτό άλλωστε το είχε δηλώσει ξεκάθαρα στην «Κ»– λόγω της διαφωνίας του για τον ορισμό της κυρίας Χαρίκλειας Νικολοπούλου στη θέση της αντιπροέδρου της Επιτροπής Ανταγωνισμού, αλλά χθες την καλωσόρισε κιόλας και εξέφρασε την ευχή να συνεχίσουν ως ομάδα. Ο λόγος για τον πρόεδρο της Επιτροπής Ανταγωνισμού, Ιωάννη Λιανό. Χθες, λοιπόν, με αφορμή την παρουσίαση της συμφωνίας για τη δημιουργία ενός νέου διοικητικού πόλου –«Σπίτι του Ανταγωνισμού και του Καταναλωτή»–, ο κ. Λιανός στην ομιλία του είπε μεταξύ άλλων: «Καλωσορίζω την κυρία Νικολοπούλου, της εύχομαι κάθε επιτυχία και να συνεχίσουμε ως ομάδα». Πέρα από την κυρία Νικολοπούλου, παρών στην εκδήλωση ήταν και ο υπουργός Ανάπτυξης Αδωνις Γεωργιάδης, ο οποίος είχε καλέσει τον κ. Λιανό να παραιτηθεί εάν δεν θέλει να συνεργασθεί. Οπως και να το κάνεις, ήταν μια ωραία ατμόσφαιρα χθες στο Ζάππειο Μέγαρο.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή