Προβλήματα από το παρελθόν

Η εικόνα του αεροδρομίου «Μακεδονία» έχει αλλάξει δραστικά από τότε που ανέλαβε τον αερολιμένα η Fraport. Ωστόσο, φαίνεται πως στις εγκαταστάσεις του κρύβονται ακόμη προβλήματα από το παρελθόν που ακόμη δεν έχει επιλύσει ο παραχωρησιούχος

2' 54" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η εικόνα του αεροδρομίου «Μακεδονία» έχει αλλάξει δραστικά από τότε που ανέλαβε τον αερολιμένα η Fraport. Ωστόσο, φαίνεται πως στις εγκαταστάσεις του κρύβονται ακόμη προβλήματα από το παρελθόν που ακόμη δεν έχει επιλύσει ο παραχωρησιούχος. Την περασμένη Τρίτη έτρεχε νερό από τις οροφές στη διάρκεια της καταιγίδας. Η διαρροή υδάτων ήταν σε συγκεκριμένους χώρους του αεροδρομίου, αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Fraport και προσθέτει πως «το φαινόμενο παρατηρείται μόνο σε περίπτωση σφοδρής καταιγίδας και οφείλεται σε αστοχίες της αρχικής κατασκευής. Ο φορέας διαχείρισης και λειτουργίας του αερολιμένα προγραμματίζει την άμεση επίλυση του ζητήματος σε συνεργασία με τον κατασκευαστή». Προφανώς πρέπει να επισπεύσει η Fraport που έχει πλέον αρκετό χρόνο τη διαχείριση του αεροδρομίου και ταυτόχρονα την ευθύνη για την εικόνα της χώρας σε μία από τις μεγαλύτερες πύλες εισόδου ξένων επισκεπτών σε αυτή.

Το Παρίσι προειδοποιεί και η Αθήνα διαβεβαιώνει

Στη Γαλλία ο Μακρόν προειδοποιεί πως έχει έρθει το τέλος της εποχής της αφθονίας, «δείχνοντας» πρωτίστως σε πράγματα που θεωρούσε η Δύση δεδομένα εδώ και πολλές δεκαετίες, όπως το ρεύμα, το φυσικό αέριο και η θέρμανση. Στο Βερολίνο η κυβέρνηση ανακοίνωσε ένα σχέδιο εκτάκτου ανάγκης που προβλέπει μείωση της κατανάλωσης ηλεκτρικής ενέργειας και αερίου τόσο στον δημόσιο όσο και στον ιδιωτικό τομέα. Στην Αθήνα ακούγονται κυρίως διαβεβαιώσεις ότι όχι μόνο δεν θα έχουμε πρόβλημα, αλλά και πως όσο κι αν καταναλώσουμε, το κράτος θα καλύψει το κόστος. Κι αυτό γιατί η βασική εκτίμηση είναι πως η κατανάλωση ρεύματος είναι σε γενικές γραμμές ανελαστική. Θα δούμε ποιος θα δικαιωθεί. Μακάρι η Αθήνα.

Ποιες συντάξεις πληρώνονται και πότε

Σήμερα θα δουν στους λογαριασμούς τους τις κύριες και επικουρικές συντάξεις Σεπτεμβρίου οι πρώτοι δικαιούχοι που προέρχονται από τους τέως φορείς: ΟΑΕΕ, ΟΓΑ, ΝΑΤ, ΕΤΑΑ, ΕΤΑΤ, ΕΤΑΠ-ΜΜΕ και ΔΕΗ. Τη Δευτέρα θα καταβληθούν οι κύριες και επικουρικές όσων προέρχονται από τους τέως φορείς: ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, Τράπεζες, Εντασσόμενα (ΤΣΕΑΠΓΣΟ,ΤΣΠ-ΗΣΑΠ), ΟΤΕ και Δημόσιο που ο ΑΜΚΑ τους τελειώνει σε 1, 3, 5, 7, 9. 

Προβλήματα από το παρελθόν-1

Τι βρήκαν τα τελωνεία σε μία εβδομάδα

Αρωματισμένος καπνός για ναργιλέ, τσιγάρα και χρηματικά ποσά έπεσαν στα δίχτυα των τελωνείων. Με την καθοριστική συμβολή του σκύλου ανιχνευτή ρευστών, εντόπισαν 7 χαρτοσακούλες στην εσωτερική φόδρα βαλίτσας σε αυτοκίνητο Γάλλου που αναχωρούσε για Τουρκία, οι οποίες είχαν συνολικά 71.950 ευρώ. Τo ποσό δεσμεύτηκε και επιβλήθηκε πρόστιμο περίπου 20.000 ευρώ. Οι υπάλληλοι του τελωνείου Κομοτηνής ανακάλυψαν και κατάσχεσαν 885 κιλά αρωματισμένου καπνού για ναργιλέ και 160 τεμάχια συσκευών θέρμανσης καπνού. Επίσης, οι υπάλληλοι του Τελωνείου «Ελ. Βενιζέλος» εντόπισαν στην αίθουσα επιβατών 5 εγκαταλειμμένες αποσκευές οι οποίες είχαν αφιχθεί με πτήση από το Κάιρο. Σε αυτές υπήρχαν 93.400 αφορολόγητα πακέτα τσιγάρα και 119 κιλά αφορολόγητος καπνός για ναργιλέ. 

Προβλήματα από το παρελθόν-2

Βλέπουν δύο επιπλέον αυξήσεις επιτοκίων φέτος

Τα πρακτικά της συνεδρίασης της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας του Ιουλίου, από το γεγονός και μόνο ότι ξεπέρασαν τις 10.000 λέξεις, δείχνουν πόσο κρίσιμη ήταν, όπως σχολιάζει η Capital Economics. Πρώτον, επιβεβαίωσαν ότι η μεγάλη πλειοψηφία των υπευθύνων χάραξης πολιτικής τάχθηκε υπέρ της αύξησης των επιτοκίων κατά 50 μονάδες βάσης, ενώ στο επίκεντρο του Δ.Σ. παραμένει η συγκράτηση του πληθωρισμού παρά την προσπάθεια αποτροπής της ύφεσης. Συνεπώς, ο οίκος αναμένει δύο επιπλέον αυξήσεις επιτοκίων της τάξης των 50 μ.β. τον Σεπτέμβριο και τον Οκτώβριο με την επιθετική στάση της ΕΚΤ να συνεχίζεται. Δεύτερον, τα πρακτικά ήταν αποκαλυπτικά σε ό,τι αφορά τα προγράμματα στήριξης της αγοράς ομολόγων. Οπως τονίζει η Capital Economics, το συμπέρασμα είναι ότι ορισμένοι υπεύθυνοι χάραξης πολιτικής θα είναι απρόθυμοι να δεχτούν την αγορά ομολόγων κυβερνήσεων των οποίων τα δημόσια οικονομικά είναι εύθραυστα, αν και αυτές είναι οι οικονομίες που θα χρειαστούν περισσότερη στήριξη. 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή