Ηπιες απώλειες στην Αθήνα, έντονες πιέσεις στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια

Ηπιες απώλειες στην Αθήνα, έντονες πιέσεις στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια

Με ήπιες απώλειες έκλεισε το Χρηματιστήριο Αθηνών, καθώς, αν και οι πιέσεις κυριάρχησαν σε όλη τη διάρκεια της συνεδρίασης, η αγορά κατάφερε να βγάλει άμυνες στα χαμηλά ημέρας. Ετσι, ο Γενικός Δείκτης κατέγραψε πτώση της τάξεως του 0,27% και έκλεισε στις 893,74 μονάδες, ενώ ο τζίρος διαμορφώθηκε στα 33,91 εκατ. ευρώ

1' 38" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με ήπιες απώλειες έκλεισε το Χρηματιστήριο Αθηνών, καθώς, αν και οι πιέσεις κυριάρχησαν σε όλη τη διάρκεια της συνεδρίασης, η αγορά κατάφερε να βγάλει άμυνες στα χαμηλά ημέρας. Ετσι, ο Γενικός Δείκτης κατέγραψε πτώση της τάξεως του 0,27% και έκλεισε στις 893,74 μονάδες, ενώ ο τζίρος διαμορφώθηκε στα 33,91 εκατ. ευρώ. Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης υποχώρησε κατά 0,30% στις 2.158,35 μονάδες, με οριακά κέρδη 0,01%, στις 1.398,53 μονάδες, έκλεισε ο δείκτης μεσαίας κεφαλαιοποίησης, ενώ ο τραπεζικός δείκτης υποχώρησε κατά 0,51%, στις 586,29 μονάδες. Από το σύνολο των blue chips, ανοδικά ξεχώρισε η Quest στο +4,19%, ενώ απώλειες άνω του 1% σημείωσαν οι Alpha Bank, Coca-Cola, Lamda, ΑΔΜΗΕ και ΔΕΗ.

Το X.A. στάθηκε καλύτερα από το ύψος των περιστάσεων δεδομένης της καλπάζουσας τιμής του φυσικού αερίου και των έντονων ανατιμητικών τάσεων στη χονδρική τιμή ρεύματος στο Χρηματιστήριο Ενέργειας, σχολιάζει ο Μάνος Χατζηδάκης της Beta Securities. Οι τουριστικές εισροές υποστηρίζουν φέτος τα έσοδα, ενώ η εταιρική κερδοφορία και οι κυοφορούμενες επιχειρηματικές εξελίξεις κράτησαν ψηλά το ενδιαφέρον στο Χρηματιστήριο, τηρουμένων πάντα των εποχικών αναλογιών που παρουσιάζει ο Αύγουστος, συμπληρώνει ο αναλυτής.

Ο Γενικός Δείκτης υποχώρησε 0,27% και έκλεισε στις 893,74 μονάδες.

Στις ευρωπαϊκές αγορές, λίγο πριν από το κλείσιμο επικρατούσαν πτωτικές τάσεις. Στο Λονδίνο ο FTSE 100 εμφάνιζε απώλειες 0,53%, πτώση 2,08% ο DAX στη Φρανκφούρτη, 1,60% ο CAC 40 στο Παρίσι, 2,30% στο Μιλάνο ο FTSE MIB και 1,56% ο IBEX στη Μαδρίτη. Οι αποδόσεις των κρατικών ομολόγων ενισχύθηκαν και το ευρώ επίσης, με αφορμή δημοσίευμα του Reuters. Βάσει αυτού, η ΕΚΤ στην επικείμενη συνεδρίασή της τον Σεπτέμβριο θα συζητήσει μια πιθανή αύξηση του βασικού επιτοκίου της κατά 75 μονάδες βάσης. Ορισμένα από τα στελέχη της, όπως αναφέρεται, επιθυμούν να συζητήσουν μια τέτοια κίνηση, ακόμη κι αν υποβόσκει ο κίνδυνος ύφεσης, εφόσον οι προοπτικές του πληθωρισμού επιδεινώνονται.

Τα σχετικά ανέφεραν καλά πληροφορημένες πηγές στο Reuters. Το ευρώ ενισχύθηκε προς το δολάριο στο 1,0063 δολάριο, ανακτώντας το χαμένο έδαφος των προηγούμενων ημερών, ενώ οι αποδόσεις των διετών γερμανικών τίτλων ανήλθαν στο 0,99%.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή