Σύντομα (18/1/14)

1' 31" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Δεν πλήρωσαν ΕΕΤΗΔΕ 1 εκατ. ιδιοκτήτες

Εως το τέλος του μήνα και συγκεκριμένα μέχρι τις 31 Ιανουαρίου έχουν διορία οι ιδιοκτήτες εκείνοι που επέλεξαν να μην πληρώσουν το ειδικό τέλος ακινήτων μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ. Πρόκειται για περίπου 1 εκατ. ιδιοκτήτες, οι οποίοι καλούνται να καταβάλουν το ποσό των 400 εκατ. ευρώ, που αντιστοιχεί σε 1,64 εκατ. ηλεκτροδοτούμενα ακίνητα. Αξίζει να σημειωθεί ότι αν δεν πληρώσουν το παραπάνω ποσό, θα επιβαρυνθούν με τσουχτερά πρόστιμα, όπως επίσης και κατασχέσεις καταθέσεων, εισοδημάτων και λοιπών περιουσιακών στοιχείων. Οι συγκεκριμένοι φορολογούμενοι καλούνται είτε να πληρώσουν εφάπαξ τα οφειλόμενα ποσά ΕΕΤΗΔΕ είτε να ρυθμίσουν την εξόφλησή τους σε μηνιαίες δόσεις. Οι ιδιοκτήτες που άφησαν απλήρωτο το «χαράτσι» της ΔΕΗ εντοπίστηκαν μέσω των διασταυρώσεων που έγιναν στους αριθμούς παροχής ηλεκτρικού ρεύματος που αναγράφονται σε καταλόγους πελατών της ΔΕΗ και τους αριθμούς παροχής ρεύματος που αναγράφονται στα έντυπα Ε1 και Ε2 των δηλώσεων φορολογίας εισοδήματος, στις δηλώσεις στοιχείων ακινήτων Ε9 και στις αιτήσεις είσπραξης επιδομάτων θέρμανσης. Με τον τρόπο αυτό ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία των πραγματικών υπόχρεων πληρωμής του ΕΕΤΗΔΕ, που είναι οι ιδιοκτήτες των ηλεκτροδοτούμενων κτισμάτων.

Πυρετώδεις ετοιμασίες για το Ελληνικό

Το 2014 θα αποτελέσει το καθοριστικό έτος για την αξιοποίηση του ακινήτου του Ελληνικού, καθώς ο σχετικός διαγωνισμός εισέρχεται στο τελικό του στάδιο. Οπως προέκυψε στις αρχές της εβδομάδας από στοιχεία που δημοσιοποίησαν τα συναρμόδια υπουργεία Οικονομικών και Περιβάλλοντος, η διοίκηση του ΤΑΙΠΕΔ ολοκληρώνει αυτήν την περίοδο τις τελευταίες εκκρεμότητες προκειμένου η κατάθεση των δεσμευτικών προσφορών των ομίλων που έχουν προκριθεί στο τελικό στάδιο του διαγωνισμού να πραγματοποιηθεί μέχρι τα μέσα Φεβρουαρίου. Υπενθυμίζεται ότι την αξιοποίηση του Ελληνικού θα διεκδικήσουν από ελληνικής πλευράς ο όμιλος της Lamda Development (πιθανολογείται η συνεργασία με ξένους ομίλους είτε άμεσα είτε στο πλαίσιο της εκμετάλλευσης του ακινήτου μεταγενέστερα), ενώ από το εξωτερικό συμμετέχουν η ισραηλινών συμφερόντων Elbit και η βρετανική London & Regional Properties.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή