Τέσσερις αμερικανικές πόλεις στην 5άδα των δημοφιλών επενδυτικών προορισμών

Τέσσερις αμερικανικές πόλεις στην 5άδα των δημοφιλών επενδυτικών προορισμών

55" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τέσσερις πόλεις των ΗΠΑ αναδείχθηκαν μεταξύ των πέντε δημοφιλέστερων επενδυτικών προορισμών για την αγορά ακινήτων, σύμφωνα με σχετική έρευνα της Ενωσης Ξένων Επενδυτών Ακινήτων. Ωστόσο, καμία εξ αυτών δεν βρέθηκε στην κορυφή, την οποία για το 2013 κατέκτησε το Λονδίνο. Ακολούθησαν κατά σειρά η περυσινή νικήτρια Νέα Υόρκη, το Σαν Φρανσίσκο, το Χιούστον και το Λος Αντζελες.

Οπως αντιλαμβάνεται κανείς, οι ξένοι επενδυτές «ψηφίζουν» ΗΠΑ, καθώς θεωρείται η πιο σταθερή και ασφαλής χώρα για πραγματοποίηση επενδύσεων, ξεπερνώντας κατά 50% την αμέσως επόμενη καταλληλότερη χώρα για επενδύσεις, τη Γερμανία. Η εν λόγω διαφορά είναι η μεγαλύτερη που καταγράφεται από το 2006. Ενας ακόμη λόγος που οι ΗΠΑ προκρίνονται ως η καλύτερη αγορά είναι το γεγονός ότι συγκεντρώνουν τις μεγαλύτερες προοπτικές δημιουργίας υπεραξιών στην αγορά ακινήτων, ενώ απροβλημάτιστη είναι και η εξασφάλιση της απαιτούμενης χρηματοδότησης για την απόκτηση περιουσιακών στοιχείων.

Σημειωτέον ότι οι επενδυτές εκτιμούν ως θετική και την πλειάδα επενδυτικών επιλογών στην αμερικανική αγορά ακινήτων. Ως εκ τούτου, οι ΗΠΑ θα πρωταγωνιστήσουν και το 2014 στην επενδυτική δραστηριότητα της αγοράς ακινήτων, με 70% των συμμετεχόντων στην έρευνα να δηλώνουν ότι θα αυξήσουν την παρουσία τους στις ΗΠΑ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή