Αύξηση ενοικίων στις Ηνωμένες Πολιτείες

Αύξηση ενοικίων στις Ηνωμένες Πολιτείες

1' 12" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ανοδικά κινήθηκε η αγορά ενοικιάσεων κατοικιών στις ΗΠΑ κατά τη διάρκεια του τέταρτου τριμήνου του 2013, καθώς σύμφωνα με στοιχεία έρευνας της Reis Inc., οι τιμές των ενοικιών ενισχύθηκαν, τη στιγμή που τα κενά ακίνητα περιορίστηκαν. Ειδικότερα, ο δείκτης διαθεσιμότητας κατοικιών προς ενοικίαση υποχώρησε κατά 0,1% έναντι του τρίτου τριμήνου και διαμορφώθηκε σε μόλις 4,1%, ποσοστό που είναι το χαμηλότερο από το τρίτο τρίμηνο του 2001, όταν δεν είχε ξεπεράσει το 3,9%.

Πάντως, παρά τη χαμηλή διαθεσιμότητα κατοικιών, οι τιμές των ενοικίων δεν αυξήθηκαν τόσο πολύ, καθώς η άνοδος δεν ξεπέρασε το 0,8% σε επίπεδο τριμήνου. Κύριος λόγος για τη μικρή άνοδο των τιμών των ενοικίων ήταν ο χαμηλός ρυθμός ανόδου των αμοιβών των εργαζομένων και η γενικότερη ασθενής εικόνα της αγοράς εργασίας. Οσον αφορά το 2014, η Reis εκτιμά πως ο δείκτης διαθεσιμότητας θα αυξηθεί ελαφρώς, ως αποτέλεσμα της αύξησης της προσφοράς κατοικιών, ενώ οι τιμές των ενοικίων εκτιμάται ότι θα ενισχυθούν κατά περίπου 3,3%, έναντι του 2013.

Οσον αφορά την αγορά γραφείων, η εικόνα ήταν περισσότερο σταθεροποιητική. Ειδικότερα, συνολικά στις ΗΠΑ, ο δείκτης διαθεσιμότητας γραφειακών χώρων διαμορφώθηκε στο 16,9% με την ολοκλήρωση του τέταρτου τριμήνου του έτους, χωρίς ιδιαίτερη μεταβολή σε σχέση με τα προηγούμενα τρία χρόνια. Αντίστοιχα, οι τιμές των ενοικίων ενισχύθηκαν μόλις κατά 0,7% έναντι του τρίτου τριμήνου, κυρίως λόγω των αρκετών διαθέσιμων γραφείων. Σύμφωνα με τους αναλυτές, ο χαμηλός ρυθμός αύξησης θέσεων εργασίας και οι ανησυχίες των εταιρειών για τη μελλοντική πορεία της οικονομίας περιόρισαν τη ζήτηση γραφείων.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή