Απόφαση για ΕΕΤΗΔΕ των συνιδιοκτητών

Απόφαση για ΕΕΤΗΔΕ των συνιδιοκτητών

55" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τέλος στα προβλήματα που είχαν προκληθεί αναφορικά με την πληρωμή του ΕΕΤΗΔΕ μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ, στις περιπτώσεις ακινήτων όπου οι ιδιοκτήτες ήταν περισσότεροι του ενός, επιχειρεί να θέσει σχετική απόφαση του υφυπουργού Οικονομικών, Γιώργου Μαυραγάνη.

Σε αυτήν, το υπουργείο Οικονομικών καλεί τους ιδιοκτήτες να δηλώσουν αν λαμβάνουν κοινό λογαριασμό της ΔΕΗ ή αν παίρνουν ρεύμα από το ίδιο ρολόι, προκειμένου να πληρώσουν τελικά το μισό ποσό για τα έτη 2011 και 2012. Σε κάθε περίπτωση, θα γίνεται επιμερισμός του κόστους ανάλογα με τον αριθμό των ιδιοκτητών και το αν είναι κάποιος κύριος ή επικαρπωτής του ακινήτου.

Σε περίπτωση που οι κύριοι ή επικαρπωτές του ακινήτου είναι περισσότεροι από ένας κι εφόσον το ειδικό τέλος δεν εξοφλήθηκε μέσω του λογαριασμού της ΔΕΗ (είτε στο σύνολό του είτε εν μέρει), αλλά βεβαιώθηκε στο όνομα μόνο του ενός ιδιοκτήτη, παρέχεται πλέον η δυνατότητα στον υπόχρεο να προσέλθει στην αρμόδια ΔΟΥ και να ζητήσει τον επιμερισμό του βεβαιωμένου τέλους, ανάλογα με το ποσοστό ιδιοκτησίας.

Η ίδια διαδικασία ακολουθείται και στις περιπτώσεις που το βεβαιωμένο ΕΕΤΗΔΕ προέρχεται από παροχή ρεύματος που ηλεκτροδοτεί περισσότερα από ένα διαμερίσματα (αυτοτελείς οριζόντιες ιδιοκτησίες).

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή