Ανθούν οι πράσινες κατοικίες στις ΗΠΑ

Ανθούν οι πράσινες κατοικίες στις ΗΠΑ

1' 15" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ολο και μεγαλύτερο είναι το μερίδιο που κατακτούν οι οικολογικές κατασκευές ως ποσοστό επί του συνόλου των νέων κατοικιών στις ΗΠΑ. Σύμφωνα με στοιχεία που παρουσιάστηκαν σε πρόσφατο συνέδριο στο Λας Βέγκας από την ένωση κατασκευαστών κατοικιών της χώρας, κατά το 2013 οι πράσινες κατοικίες αποτέλεσαν το 23% του συνόλου των νέων οικοδομών, ενώ έως το 2016 το μερίδιό τους αναμένεται ότι θα αυξηθεί ακόμα περισσότερο και θα κυμανθεί μεταξύ 26% και 33%.

Συνολικά, όπως προκύπτει από τα στοιχεία, η αξία των οικολογικών κατοικιών θα υπερδιπλασιαστεί μέσα στα επόμενα τρία χρόνια, καθώς θα αυξηθεί από τα 26,4 δισ. ευρώ που ήταν το 2013 (στο σύνολο του κτιριακού αποθέματος της χώρας) σε τουλάχιστον 60,5 δισ. ευρώ το 2016. Μάλιστα, αν επιβεβαιωθεί η πρόβλεψη για αύξηση του μεριδίου τους στο 33%, η αξία θα εκτοξευτεί σε 77 δισ. ευρώ. Ακόμα ένα χαρακτηριστικό στοιχείο της έρευνας που παρουσιάστηκε, και την οποία πραγματοποίησε η McGraw Hill Construction, είναι πως η αγορά των οικολογικών κατοικιών αναπτύχθηκε με ακόμα ταχύτερο ρυθμό κατά τη διάρκεια της οικονομικής κρίσης. Κατασκευαστές με εμπειρία σε τέτοιες κατασκευές επιβίωσαν σε σαφώς μεγαλύτερο ποσοστό απ’ ό,τι όσοι κινούνταν μόνο σε συμβατικές κατασκευές. Οι περισσότερο ενημερωμένοι καταναλωτές για τα οφέλη μιας κατοικίας που εξοικονομεί περισσότερη ηλεκτρική ενέργεια και είναι αποδοτικότερη, σε συνδυασμό με τις νομοθετικές αλλαγές που ευνοούν τις εν λόγω κατασκευές, θα εξακολουθήσουν να τροφοδοτούν τη συγκεκριμένη αγορά στο μέλλον.

Αλλωστε, το 68% των κατασκευαστών που συμμετείχαν στην έρευνα ανέφερε ότι οι πελάτες τους είναι διατεθειμένοι να πληρώσουν παραπάνω για μια οικολογική κατασκευή.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή