Πρόσωπα και Πράγματα

1' 52" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στα τέλη Μαρτίου το σχέδιο διάσωσης της Μπάμπης Βωβός

Στο τέλος Μαρτίου και όχι Φεβρουαρίου, όπως είχε ανακοινωθεί, θα ολοκληρωθεί εντέλει το επιχειρηματικό σχέδιο διάσωσης της Μπ. Βωβός, το οποίο, σύμφωνα με τα όσα ανέφερε η διοίκηση, έχει ήδη λάβει τη σύμφωνη γνώμη του 65% των πιστωτών. Τα παραπάνω αναφέρθηκαν από τον κ. Αρ. Βωβό, στο πλαίσιο της έκτακτης γενικής συνέλευσης η οποία πραγματοποιήθηκε αυτή την εβδομάδα. Εφόσον τηρηθεί το σχετικό χρονοδιάγραμμα, το σχέδιο θα έχει εγκριθεί στις αρχές του φθινοπώρου, αποσκοπώντας στη ρύθμιση συνολικών οφειλών της τάξεως των 578 εκατ. ευρώ. Μεταξύ των αποφάσεων που ενέκριναν οι μέτοχοι της γενικής συνέλευσης ήταν και η απόσχιση του εμπορικού κέντρου του Βοτανικού και η εισφορά του σε ξεχωριστή εταιρεία, 100% θυγατρική της μητρικής Μπ. Βωβός – Διεθνής Τεχνική Α.Ε.

Αγορά αποθηκών στα Οινόφυτα από Jumbo έναντι 11,3 εκατ. ευρώ

Το ποσό των 11,3 εκατ. ευρώ κατέβαλε η αλυσίδα Jumbo για την απόκτηση ακινήτου της εταιρείας Βογιατζόγλου Systems Α.Ε. Ο λόγος, για το ακίνητο εμπορικών αποθηκών με το σύνολο των εγκαταστάσεων που διαθέτει η τελευταία στην περιοχή των Οινοφύτων στη Βοιωτία (54ο χιλιόμετρο παλαιάς εθνικής οδού Αθηνών – Χαλκίδας). Σημειώνεται ότι η εταιρεία Βογιατζόγλου εξυπηρετεί πλέον την εμπορική της δραστηριότητα μέσω μισθωμένων αποθηκευτικών χώρων επιφανείας περίπου 8.000 τ.μ. που βρίσκονται στη Δημοτική Ενότητα Μαγούλας Αττικής. Αξιοσημείωτο κρίνεται πάντως το γεγονός ότι η Jumbo κατέβαλε το σύνολο του τιμήματος σε μετρητά. Το γεγονός αυτό πιθανώς να σημαίνει ότι το αρχικό ζητούμενο τίμημα ενδεχομένως να ήταν υψηλότερο από αυτό που εντέλει συμφωνήθηκε, αλλά η καταβολή μετρητών να λειτούργησε ως κίνητρο για αποδοχή χαμηλότερης προσφοράς.

Eπενδύσεις 1,4 δισ. στο Ντουμπάι από Chow Tai Fook Endowment

Σχεδόν 1,4 δισ. ευρώ επένδυσε στην αγορά ακινήτων του Ντουμπάι ο όμιλος Chow Tai Fook Endowment Group που εδρεύει στο Χονγκ Κονγκ (CTFE), καθώς πριν από λίγες ημέρες ολοκλήρωσε την αγορά σειράς ακινήτων εντός του συγκροτήματος Dubai Pearl, που καλύπτει συνολική επιφάνεια 1,8 εκατ. τ.μ. Μεταξύ των ακινήτων που αποκτήθηκαν, περιλαμβάνονται δύο ξενοδοχεία πέντε αστέρων, επιπλωμένα διαμερίσματα και πολυτελείς κατοικίες. Το συγκρότημα Dubai Pearl δεν έχει ακόμα ολοκληρωθεί, καθώς οι εργασίες συνεχίζονται και προβλέπουν τη δημιουργία (πέραν των προαναφερθέντων ακινήτων) εμπορικού κέντρου, κτιρίων γραφείων και χρήσεις ψυχαγωγίας. Η CFTE αποτελεί τον αποκλειστικό εταίρο της κινεζικής κυβέρνησης αναφορικά με την ανάπτυξη εκτάσεων σε διάφορες πόλεις της Κίνας.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή